Menyang kontèn

Kabiskopan Keningau

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Keningau

Diœcesis Keningauensis
frameless
Tampak Katedral Fransiskus Xaverius Keningau saka udhara
Lokasi
Nagara Malaysia
Provinsi grejawiKutha Kinabalu
MetropolitanKutha Kinabalu
Statistik
Amba18,298 km2 (7,065 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2015[2])
485.597
135.544 (27,91%)
Paroki10[1]
Greja402[2]
Kongregasi1[2]
Schools19[2]
Informasi
DenominasiGreja Katulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Latin
Didegaké17 Desember 1992
KatedralGreja Katedral Fransiskus Xaverius Keningau
Imam sekuler18[2]
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopMgr. Cornelius Piong
Vikar JenderalMgr. Gilbertus Engan[2]
Vikar YudisialMgr. Gilbertus Engan
R.D. Rudolp Joannes[2]
Situs web
keningaudiocese.net

Kabiskopan Keningau (Latin: Diœcesis Keningauensis) yaiku kabiskopan Greja Katulik Roma sing ana ing Malaysia. Kabiskopan iki didegake minangka pamekaran saka Kabiskopan Kutha Kinabalu ing 17 Desember 1992. Pusat kabiskopan ana ing Greja Katedral Santo Fransiskus Xaverius, Keningau. Saiki, kabiskopan iki dipimpin dening Biskop Cornelius Piong sing kapilih sawise pambentukan kabiskopan iki.

Kabiskopan Keningau menika kabiskopan sufragan ing ngisor Kabiskopan Agung Kutha Kinabalu bebarengan karo Kabiskopan Sandakan.

Sajarah[besut | besut sumber]

Ordinaris[besut | besut sumber]

Biskop Keningau[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]