Jipang, Cepu, Blora

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Jipang
Désa
Nagara Indonésia
ProvinsiJawa Tengah
KabupatènBlora
KacamatanCepu
Pamaréntahan
 • Lurah désa-
Jembar-
Gunggunging warga-
Pepadhet-

Jipang iku désa ing Kacamatan Cepu, Kabupatèn Blora, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia.

Sajarah[besut | besut sumber]

Nalika jaman Kasultanan Demak tlatah Jipang dibawahi Adipati Arya Penangsang utawa dikenal minangka Arya Jipang, murid kinasihé Sunan Kudus. Kanthi wisik saka Sunan Kudus, Arya Penangsang merjaya Sunan Prawata amarga bapaké diperjaya déning Sunan Prawata.[1].

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Babad Tanah Jawi, Penerbit Narasi Yogyakarta, cithakan kaloro 2008, ISBN 979-168-047-7

Pranala njaba[besut | besut sumber]