Jaran segara

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Hippocampus
Jaran segara, Hippocampus sp.
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Actinopterygii
ordo: Syngnathiformes
kulawarga: Syngnathidae
Genus: Hippocampus
Cuvier (1816)[1]
Spesies

Lihat teks

Jaran segara nduwèni jeneng Latin Cavalluccio Marino lan kalebu genus Hippocampus lan kulawarga Syngnathidae. [2]Kaya iwak-iwak liyané, Jaran segara ambegan nganggo insang.[2] Jaran segara nduwéni ukuran awak kurang luwih 7 nganti 25 cm. [2]Kéwan iki urip karo prédhator-prédhator, saéngga Jaran segara nduwéni kulit kang atos kaya cangkang.[2] Kulit iki gunané kanggo njaga awaké saka prédhator.[2] Jaran segara akèh tinemu ing perairan kang cethèk apadéné kang jero.[2] Jaran segara mlakuné alon banget mulané akéh Jaran segara kang ndhelik ing karang, koral apadéné tanduran segara liyané, iki tujuwané kanggo njaga awaké yèn ana bebaya.[2] Kanggo obah tumuju lumahing segara, Jaran segara nggunakaké kantung udara kang ana ing awaké.[2] Kanthong iki bisa amba lan cupet miturut kabutuhan.[2] Cara kerjané kantung udara iki meh mirip kaya kapal selam.[2] Jaran segara kalebu spesies kang unik awit Jaran segara kang meteng yaiku Jaran segara kang lanang.[2] Jaran segara nglangi kanthi awak kang jejeg lan bisa manthukaké sirahé mendhuwur lan mengisor.[2]

Jaran segara nduwèni mata kang bisa ndeleng barang kang manggon ing panggonan kang béda kanthi bareng. [2]Iki disebabaké amarga sistem syaraf mata kang kapisah.[2] Mata Jaran segara uga bisa mubeng saéngga bisa ngawasi kahanan sanajan ora nolèh.[2] Jaran segara nduwèni werna kang béda.[2] Ana kang ijo, kuning lan ireng.[2] Werna-werna iki amarga gen lan intensitas cahya srengenge kang mlebu ing banyu.[2] Jaran segara uga ana kang wernané rada transparan.[2]

Ana uga spesies anyar kang jenengé Hippocampus paradoxus. [3]Spesies iki ukurané luwih cilik tinimbang Jaran segara liyané lan ora nduwé strukutur sirip ing bagéyan dorsal utawa geger.[3]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Cithakan:FishBase genus
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s (id)petsgaleri.com(dipunundhuh tanggal 12 Agustus 2011)
  3. ^ a b (id)sains.kompas.com(dipunundhuh tanggal 12 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jaran_segara&oldid=831752"