Jamie Cullum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jamie Cullum
Jamie cullum.jpg
Jamie Cullum nalika manggung
Pratélan latar wuri
Paraban Jammie
Saka Rochford, Essex, Inggris.
Génre Jazz, melodic hardcore, alternatif rock, alternatif metal.
Pakaryan Musisi, Pangarya Lagu, Produsér, Pianis
Piranti Vokal, Gitar, Piano, Harmonika, Drum, Violin, Bass, Flute, Saxophone
Mangsa akarya 1999 - saiki
Labèl Island
Sing magepokan Gran Torino, Clinton Eastwood
Sana jaringan www.jamiecullum.com
Piranti wigati
Piano
Keyboard

Jamie Cullum iku penyanyi pop saka Inggris. Jamie gawé lagu kanthi piano kang instrumentalis. Lair tanggal 20 Agustus 1979 ing kutha Rochford, Essex [1], Inggris. Dhèwèké urip lan gedhé ing kutha Hullavington, Wiltshire. Jamie miwiti karieré taun 2010, ya iku acara saka BBC ing radhio, acara musik jazz radio[2]. Miwiti dadi panyiar radhio ing BBC, Jamie uga nyekel piranti musik kayata drum lan gitar [3]. Bapak saka Jamie, John Cullum, nyambut gawè ing bagyan asuransi utawa finansial. Déné ibuné, Yvonne, nyambut gawé dadi sekrétaris ing kantor kang isiné wong-wong keturunan Anglo-Burmese, iku diprabawai karo pambagya amarga kulawarga saka Jamie Cullum pindhah ing Inggris nalika Burma mardéka. Simbah kakungé Jamie uga tentara saka Inggris lan simbah putri asalé saka Pèrsi kang kalebu Yahudi. Nalika cilik, Jamie Cullum uga kaparingan pendhidikan kawiwitan ing sekolah Grittleton House School, ing laladan Grittleton, saka kutha Wiltshire. Banjur nerusaké ing sekolah Sheldon School, lan miwiti kuliah ing Universitas Oxford lan Universitas Reading kanggo miwiti kuliah Sastra Inggris lan Film.

Jamie Cullum

Miwiti Dadi Musikus[besut | besut sumber]

Jamie miwiti kuartal 1 nalika taun 1999, gawé album kapisan, ya iku Heard it All Before, mung diwénéhi modhal rekaman £48 (Poundsterling = dhuwit Inggris) [4]. Nanging, pangadolan saka album iki kaformat online, uga payu kanthi rega £600 ing situs pangadolan eBay [5].\ Sabanjuré Jamie lulus kuliah saka Universitas Reading. Dhèwèké uga miwiti gawé album Pointless Nostalgic kang dadi pangadolan album paling laris, iki éntuk inspirasi saka penyanyi jazz Michael Parkinson lan Melvyn Bragg [6]. Sabanjuré tampil ing tivi ing acarané Michael Parkinson, Jamie uga diwénéhi konthrak nganti £1 yuta, kanggo gawé album kaping telu, Twentysomething, kang diproduseri déning Universal Music Group lan Sony Music Entertainment. Album Twentysomething iku uga dadi hits ing Inggris, Jamie Cullum dadi musisi jazz no.1, lan uga album kang diparingi panghargyaan dadi album jazz laris ing nagara iku. Éwah dadi musisi jazz, Jamie uga miwiti dadi panyiar radhio BBC London, ing acara jazz.

Catethan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Jamie Cullum lair ing Rochford, Essex, stock photo pd2790984.jpg". Photographersdirect.com. 20 Agustus 1979. Dijupuk 17 Maret 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  2. ^ 3 days left. "Radio 2 - Jamie Cullum". BBC. Dijupuk 17 Maret 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  3. ^ http://www.jamiecullum.com/about, Biografi saka Jamie Cullum. Dipunundhuh 19 Maret 2013.
  4. ^ http://www.jamiecullum.com/forums/lofiversion/index.php/t1383.html Dipunundhuh 19 Maret 2013
  5. ^ JAMIE CULLUM 'Heard It All Before' Dipunundhuh 19 Maret 2013
  6. ^ McCormick, Neil (8 September 2005). "Jamie Cullum miwiti Jazz". The Daily Telegraph (UK). Dijupuk 19 Maret 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jamie_Cullum&oldid=1100471"