Ibis-séndhok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Ibis-sendok)
Ibis-sendok
Royal Spoonbill mouth open.jpg
Ibis-sendok raja
Platalea regia
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Aves
Ordho: Pelecaniformes [1]
Famili: Threskiornithidae
Subfamili: Plataleinae
Genera dan Spesies

Lihat teks.

Ibis-séndhok inggih punika kelompok peksi pengarung toya ingkang salira agnèg lan berkaki ndawa, saking suku Threskiornithidae ing pundhi ibis kalebet ing salebeting. Sedaya spésies ibis-sendok gadhah paruh ingkang datar lan berbentuk kados ta spatula.

Cara Urip[besut | besut sumber]

Platalea regia, Ibis-sendok Raja, Royal Spoonbill, Teluk Kupang, Kupang, Nusa Tenggara Timur.[2]

Ibis-sendok erasia (Platalea leucorodia) di India.
Ibis-sendok afrika (Platalea alba)
Ibis-sendok jambon (Platalea ajaja)

Manuk-manuk punika madosi panganan kaliyan cara njelajahi perairan dangkal, kaliyan menusuk-nusukkan utawi nggerakaken paruhipun ingkang setengah kabuka ing tengen-kiwa ing salebeting toya utawi blethok. Manawi wonten kéwan akuatik alit kados ta serangga, krustasea utawi ikan alit nyentuh pérangan salebeting, paruh tersebut badhé ngatup kaliyan cepat. Ibis-sendok limrahipun langkung ngadahi perairan tawar saking ing air asin, ananging mereka saged kapanggih ing kaping kalih habitat mau. Mereka nghabisaken wekdal berjam-jam sadinten namung dipunengge madang. Ibis-sendok asifat monogami, manawi namung kanggé satunggal musim. Kathah spésies bersarang ing pepohonan utawi semak buluh, kadang-kadang sami kaliyan ibis lan kuntul. Jantan ngempalake material kanggé sarang, limrahipun arupa ranting alit utawi rerumputan, kadang-kadang dipunpendhet saking sarang bekas. Sedangkan wadon menganyamnya dados wujud mangkuk yang dangkal lan lebar, ingkang bervariasi wujud lan kekukuhanipun miturut jinis burung ndamelanipun.

Spesies lan agihan[besut | besut sumber]

Ibis-sendok paruh-kuning (Platalea flavipes)

wonten enem spésies ibis-sendok ing kalih genera, ingkang nyebar hampir ing sadaya donya.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Gill, F. & D. Donsker (Eds). 2010. IOC World Bird Names (version 2.4). Available at http://www.worldbirdnames.org/ [Accessed 29 May 2010].
  2. ^ http://www.fobi.web.id/fbi/v/aves/f-the/pla-reg/Platalea-regia_Kupang_OH.jpg.html