Hamster

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Hamster
Dwarf hamster Minica.jpg
Seekor Hamster Emas
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mamalia
Ordho: Rodentia
Famili: Cricetidae

Hamster iku sajinis kéwan ingon-ingon sajinis tikus. Ana sawetara jinis hamster ing donya. Hamster kalebu sajeroning subfamili cricetinae. Subfamili iki kapérang dadi watara 18 spésies, sing diklasifikasi sajeroning enem utawa pitung génus.

Jinis Dominant Spot. Ciri-ciriné: (i) ana garis tengah warna ireng saka sirang tekan cedhak , (ii) ana 3 kombinasi warna, ya iku ireng, [coklat, lan putih, (iii) manut lan ora nyokot-ora kaya jinis campbell utawa hamster lokal, (iv) ukuranne kegolong cilik banget, dawane saka ngarep tekan mburi mung udakara 5 centimeter saéngga katon lucu.[1] hamster iku salah siji kéwan pengerat.[2]

Pakan[besut | besut sumber]

Kita perlu ngerti manawa hasmter asalé saka laladan padang suket sub tropis. Dadi ing panggonan asalé, hamster mangan wiji-wijian.[3] Pakan kang bisa diwènèhake kanggo hamster:

Pakan Utama

  • banyu
  • beras abang
  • wiji kembang srengéngé
  • konsentrat
  • Kecambah
  • Bengkoang
  • Apel
  • Pir
  • Gedhang
  • Wortel
  • Jagung legi

(manawa kakehan bisa ngrotogake wulu)

  • Kenthang (kudu digodhog dhisik)
  • Kacang tanah
  • Kacang kulit
  • Kacang mete
  • Kacang almond
  • Kacang kedele

Snack

[4]

Panganan kang ora éntuk diwènèhake kanggo hamster:

  • panganan kang ana bumbune.
  • panganan kang legi
  • pangan kéwan liya (kucing lan asu) amarga kandutan proteine luwih dhuwur.[5]

Cara kanggo milih pakan hamster kang apik:[besut | besut sumber]

  1. Hamster kéwan sing ringkih, dadi ora bisa sembarangan menehake panganan.
  2. Milih pakan sing alami.
  3. Ngindari panganan saka pabrik kang ngandut pewarna.
  4. Gatekna isi kemasan, manawa panganane mung pelet utawa sejinise (dudu pakan alami) apike ora diwènèhake kaggo hamster.
  5. Pakan hamster aja ana tuma, jamur, semut, utawa kéwan liya.

Jinis-jinise Hamster[besut | besut sumber]

Sajatiné jinise hamster akèh, tapi mung sithik kang umum didadèkaké ingon-ingon:

Syrian Hamster (Golden Hamster) Jeneng Latin:Mesocricetus auratus Ukuran: 10–18 cm Abot : 130-210g

Djungarian Hamster Jeneng Latin: Phodopus sungorus Ukuran: 7–10 cm Abot : 125-40g

Campbell Hamster Jeneng Latin:Phodopus campbelli Ukuran: 8–10 cm Abot :30-45 g


Chinese Hamster Jeneng Latin:Cricetulus griseus Ukuran 9–12 cm Abot 26-38 g


Roborovski Hamster Jeneng Latin:Phodopus roborovskii Image. [6]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ [1], diaksés tanggal 18 Juli 2011.
  2. ^ [2], diaksés tanggal 18 september 2011.
  3. ^ [3], diaksés tanggal 19 Juli 2011.
  4. ^ [4], diaksés tanggal 19 Juli 2011.
  5. ^ [5], diaksés tanggal 19 Juli 2011.
  6. ^ [6], diaksés tanggal 19 Juli 2011.

Pranala njaba[besut | besut sumber]