Gendéra Kosta Rika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gendéra Kosta Rika
Flag of Costa Rica (state).svg
Informasi Umum
Jeneng negara Costa Rica
Proporsi 3:5
Dianggo wiwit November 27, 1906
Dirancang Pacífica Fernández
Dianggo 010010

Gendéra Costa Rica disarujuki kanthi resmi ing 27 November 1906. Nanging, garis biru, putih, lan abang digawe lan digunakaké wiwit taun 1848 ing mangsa Costa Rica tilar donya uga Republik Federal Amérika Tengah ngumumake lan didadeake nagara Republik Kadaulat. Pacífica Fernández, ya iku panjenengané garwa saka présidhèn José María Castro Madriz ngerancang utawa disain gendéra kanthi ige utawa gagasan saka Gendéra Prancis. Gendéra nagarané duwé lambang Costa Rica, sakutara gendéra sipil ora duwé pralambang (lambang).

Werna biru ngelambangake/nyimbolake mega, kasempatan, idealisme lan kaprigelan. Werna putih ngandut arti tata-tentrem, kabijaksanaan lan kasenangan. Werna merah kang ngandut arti/lambang getih kang tumprab ana ing martir lan dipajuangake kanggo kamardhikan , kaangetan saha kamurahan manah.Garis-garis mau duwé rasio 1:1:2:1:1.

Gendéra Costa Rica wujudé memper karo wujud Gendéra Thailand, kang disarujui wiwit 11 taun suwené. Wernané uga padha ing wujud Gendéra Koréa Lor.

Sajarah Gendéra[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]