Gendéra Prancis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gendéra Prancis
Flag of France.svg
Informasi Umum
Jeneng Negara Prancis
Sesebutan Tricolore
Proporsi Rasio gendéra 2:3
Dianggo wiwit [[17 Mei 1853]]
Desain Napoleon Bonaparte
Disainer [[]]

Gendéra Prancis wiwit dikenalake ing tanggal 17 Mei 1853 dèning Napoleon Bonaparte. Gendéra iki ndhuweni telu werna yaiku biru, putih, lan abang. Werna dikenalake déning Valéry Gerard d'Esting. Gendéra wiwit di gawe ing taun 1789 dèning Revolusi Prancis. Ing pambukaan Piala Donya FIFA 1998 ing Prancis, Adidas didadekake partai utama lan misuwur kanthi jeneng "tricolore" kaya werna gendéra negara iki.

Disain[sunting | sunting sumber]

Werna dijupuk dèning Valéry Giscard d'Estaing, Kang diganti karo werna biru tuwa ing gendéra

Model Werna Biru Putih Abang
Pantone[1] Reflex Blue Safe Red 032
CMYK 100.70.0.5 0.0.0.0 0.90.86.0
RGB[1] (0,85,164) (255,255,255) (250,60,50)
HTML[1] #0055A4 #FFFFFF #EF4135
NCS S 2565 R80B N/A S 0580 Y80R

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gendéra_Prancis&oldid=831532"