Gendéra Prancis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gendéra Prancis
Flag of France.svg
Informasi Umum
Jeneng Negara Prancis
Sesebutan Tricolore
Proporsi Rasio gendéra 2:3
Dianggo wiwit [[17 Mèi 1853]]
Desain Napoleon Bonaparte
Disainer [[]]

Gendéra Prancis wiwit dikenalake ing tanggal 17 Mèi 1853 déning Jacques-Louis David.Gendéra iki duwé telu warna ya iku biru, putih, lan abang. Werna dikenalake déning Valéry Gerard d'Esting. Gendéra wiwit di gawé ing taun 1789 déning Revolusi Prancis. Ing pambuka Piala Donya FIFA 1998 ing Prancis, Adidas didadèkaké parté utama lan misuwur kanthi jeneng "tricolore" kaya warna gendéra nagara iki.

Disain[besut | besut sumber]

Werna dijupuk déning Valéry Giscard d'Estaing, Kang diganti karo warna biru tuwa ing gendéra

Model Werna Biru Putih Abang
Pantone[1] Reflex Blue Safe Red 032
CMYK 100.70.0.5 0.0.0.0 0.90.86.0
RGB[1] (0,85,164) (255,255,255) (250,60,50)
HTML[1] #0055A4 #FFFFFF #EF4135
NCS S 2565 R80B N/A S 0580 Y80R

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c "Die Symbole der französischen Républik" (ing basa German). Embassy of the French Republic in Germany. Dijupuk 2009-09-28.