Festival Film Indonesia 2005

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

FFI 2005


Film Terpilih:


Sutradara Terpilih:
Hanung Bramantyo - Brownies


Aktor Terpilih:
Nicholas Saputra - Gie


Aktris Terpilih:
Marcella Zalianty - Brownies

Festival Film Indonésia 2005 inggih punika sawijining penghargaan ingkang dipunparingakè kanggé insan-insan perfileman Indonésia lan dipunwontènakèn ing surya 5 lan 15 Dhésèmber 2005 ing Jakarta[1].

saksampunè kathah kèluhan ingkang dipuntampi penyelenggara ngènai festival taun 2004, festival taun 2005 pun dipunpècah dados kalih dinten: Piala Vidia kanggé filem televisi kalangsung 5 Dhésèmber lan Piala Citra ing 15 Dhésèmber 2005[1]. Sèsi penghargaan Piala Vidia dipungelar ing Balai Kartini, Jakarta lan pènghargaan Piala Citra ing JHCC, Senayan, Jakarta.

Pendaftaran filem-filem sampun kalangsungaken ing 8 Agustus-30 September 2005. Pengumuman nominasiipun dipungelar ing 25 November 2005 lan dipunsiaraken langsung déning Indosiar.

Piala Citra[besut | besut sumber]

Film-filem ingkang lolos seleksi panitia inggih punika:

Nominasi saking sadaya kategori namung dipunpendhet saking senarai filem ing inggil punika. Kalih filem ingkang kaasil inggih punika Gie lan Brownies ingkang saben-saben pikoleh tiga penghargaan, dipundereaken Janji Joni lan Tentang Dia (kalih penghargaan), serta Ketika lan Virgin (satunggal penghargaan).

Pemenang[besut | besut sumber]

Kategori Pemenang Film
Film Terbaik Gie
Sutradara Terbaik Hanung Bramantyo Brownies
Skenario Terbaik Musfar Yasin Ketika
Aktor Terbaik Nicholas Saputra Gie
Aktris Terbaik Marcella Zalianty Brownies
Aktor Pendukung Terbaik Gito Rollies Janji Joni
Aktris Pendukung Terbaik Adinia Wirasti Tentang Dia
Penata Sinematografi Terbaik Yudi Datau Gie
Penyunting Terbaik Yoga K. Koesprapto Janji Joni
Penata Artistik Terbaik Frans XR Paat Virgin
Penata Suara Terbaik Asifa Nasution, Adi Molana Brownies
Penata Musik Terbaik Anto Hoed Tentang Dia
Film Pendek Terbaik Edwin Kara Anak Sebatang Pohon

Piala Vidia[besut | besut sumber]

Pemenang (Film Cerita Berseri)[besut | besut sumber]

Kategori Pemenang Film
Film Terbaik Kiamat Sudah Dekat
Sutradara Terbaik Deddy Mizwar Kiamat Sudah Dekat
Skenario Terbaik Musfar Yasin Kiamat Sudah Dekat
Aktor Terbaik Deddy Mizwar Demi Masa
Aktris Terbaik Dina Olivia Bunda
Aktor Pendukung Terbaik M. Dwiki Reza Kiamat Sudah Dekat
Aktris Pendukung Terbaik Vita Mariana Demi Masa
Tata Suara Terbaik Mamat Muhayar Kiamat Sudah Dekat
Tata Musik Terbaik Andi Rianto Rumah Kardus
Penyuntingan Terbaik Hendri Pangestu Rumah Kardus
Tata Videografi Terbaik Yustiman Maningka, Nandang Baret Rumah Kardus

Pemenang (Film Cerita Lepas)[besut | besut sumber]

Kategori Pemenang Film
Film Terbaik (Karya Film Utuh) Juli di Bulan Juni
Sutradara Terbaik Guntur Soehardjanto Juli di Bulan Juni
Skenario Terbaik Monty Tiwa Juli di Bulan Juni
Aktor Terbaik Fendy Pradana Surat Cinta untuk Reformasi
Aktris Terbaik Sissy Priscillia Juli di Bulan Juni
Aktor Pendukung Terbaik Gunawan Wibisono Surat Cinta untuk Reformasi
Aktris Pendukung Terbaik Tati Aprilia Sayekti dan Hanafi
Tata Suara Terbaik Muhajar Juli di Bulan Juni
Tata Artistik Terbaik Fauzi Juli di Bulan Juni
Tata Musik Terbaik Purwacaraka Senyum untuk Dessy
Penyuntingan Terbaik Sugimin Juli di Bulan Juni
Tata Videografi Terbaik Dian Satriawan, Triono Arto Juli di Bulan Juni
Penghargaan Khusus Alyssa Putri Juli di Bulan Juni
Penghargaan Khusus Adit (Aditya Putra Wijaya) Cinta Tak Harus Memiliki

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "FFI 2005 Pisah Piala Vidya dan Piala Citra". detik.com. 2005-08-08. Dijupuk 2009-01-26. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:FFI