Virgin: Ketika Keperawanan Dipertanyakan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Virgin: Ketika Keperawanan Dipertanyakan
Virginmovie.jpg
Disutradarani Hanny Saputra
Diprodhuseri PT. Kharisma Starvision Plus
Ditulis déning Armantono
Dibintangi Laudya Chintya Bella
Ardina Rasti
Angie
Mike Muliadro
Unique Priscilla
Tio Pakusadewo
Henidar Amroe
Uli Auliani
Ari Sihasale
Suwéné
114 menit
Nagara Indonésia

Virgin ya iku filem Indonésia kang digawé taun 2004.[1] Film iki disutradarai déning Hanny Saputra.[2] Film iki bisa menang kategori Penata Artistik Terbaik (Frans XR Paat) ana ing Festival Film Indonésia 2005.[1]

Sinopsis[besut | besut sumber]

Film iki ngisahake remaja kang umuré nembé welasan taun ana ing Kutha metropolitan.[2] Kehidupan remaja kang dibidik kanggo dadi bahan carita ya iku pergaulan remaja kang kegawa menyang panguripan hedonis, liberalis, lan pencandu tren anyar kanthi perangai serba pengen ngerti.[2] Alur carita filim iki tumpuane ana ing persahabatan remaja telu, ya iku Biyan (diperanake Laudya Chintya Bella), Stella (Ardina Rasti), lan Ketie (Angie).[2] Ana ing sisih liya saka persahabatan ketelune, ana uga Luna (Uli Auliani) lan genge kang dadi rival ana ing kesempatan-kesempatan liyané.[2] Rivalitas iku, bisa diterka kaya kang ana ing filem kisah remaja lumrahé, ya iku saingan kanggo ngrebutake cowok ganteng, ya iku Marix (Mike Muliadro).[2] Ana ing filem iki uga ana rebutan casting kanggo sawijiing peran ana ing filem roman picisan kang lagi digawé.[2] Luna kang dadi tokoh antagonis, dikisahake saingan karo Stella kangggo ngrebutake peran ana ing filem roman picisan mau.[2] Akting Stella dingerteni parah, nanging ana ing pungkasan kisah dhèwèké kang menang.[2] Pertarungane dadi katon seru amarga ana tambahan bumbu-bumbu saingan kanggo ngrebutake Marix déning Luna versus Biyan.[2] Amarga Luna wis olèh posisi dadi peran antagonis, mesti waé dhèwèké dadi pihak kang kalah anggoné saingan.[2] Ana ing persaingan antarne-remaja-remaja mau, sang penulis kisah, njajal memotret realitas panguripan kang ana ya iku mesti waé ana pihak kang ngalalake kabèh cara kanggo golèk kemenangan.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b Review di Variety www.variety.com
  2. a b c d e f g h i j k l Virgin di situs Online Film Database www.citwf.com]