Menyang kontèn

Ardina Rasti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Ardina Rasti
Ardina Rasti
Ardina Rasti
Latar wuri
Jeneng lair R.A. Ardina Rasti Widiani
Lair (1986-01-06) Januari 6, 1986 (umur 38)
Indhonésia Jakarta, Indonésia
Jinis Musik pop, electropop, dance-pop
Pakaryan penyanyi, presenter, model, aktris, penari
Taun aktif 1999-sekarang
Parusahan rekaman Warner Music Indonésia
Diprabawani déning Kylie Minogue, Britney Spears
Pasangan Eza Gionino
Situs resmi Ardina Rasti ing Twitter

R.A. Ardina Rasti Widiani (lair ing Jakarta, 6 Januari 1986; umur 38 taun), Ardiana Radisti ya iku salah sijiné juru main filem wadon kang asalé saka Indonésia.[1] Ardina Rasti dhuwuré 167 cm.[1] Ardina Rasti iku anak kang kaping loro saka sadulur kang cacahé loro.[1] Saliyané iku Ardina Rasti uga tau dadi bintang akèh sinétron lan filem ing Indonésia lan uga tau dadi modhél video klip.[1] Saiki Ardina Rasti uga dadi penyanyi.[1] Ardina Rasti wis nggawé album kang sepisanan.[1] Ing babagan asmara, Ardina Rasti saiki pacaran karo wong lanang kang jenengé Eza Gionino.[1] Ardina Rasti dikenal dadi presenter lan bintang filem.[1] Ardina Rasti tau dadi presenter acara Cinta Buta kang disiyaraké ing Global TV.[1] Saliyané iku Ardina Rasti uga tau dadi presenter ing acara PESTA Indosiar.[1]

Perané dadi tokoh Stella ing salah sijiné filem kang judhulé VIRGIN (KETIKA SEBUAH KEPERAWANAN DIPERTANYAKAN),nggawé jenengé sansaya misuwur.[1] Sawisé iku Ardina uga dadi bintang ing filem kang judhulé DI SINI ADA SETAN, ME VERSUS MY HIGH HEELS, AKIBAT PERGAULAN BEBAS, BOOM FIRE, KM 14, lan sinétron-sinétron liyané.[1] Saliyané iku Ardina Rasti uga dadi bintang ing iklan prodhuk lan bintang video klip ing salah siji sigle Peterpan.[1] Rasti uga tau nggawé album kanthi irah-irahan Kangen lan Pelangi.[1] Déné fileme kang irah-irahané TEROWONGAN CASABLANCA, dibintangi bareng karo paranormal Ki Joko Bodo.[2]

Karier[besut | besut sumber]

Sinetron/filem televisi[besut | besut sumber]

Sinetron lan FTV kang dibintangi Ardina Rasti.[1]

  • FTV versi Ariel Peterpan (produksi dbb/vertigo 2006)
  • Naudzubilah Min Dzalik (produksi Garuda Film 2005)
  • Sakaw Bintang (produksi Inova 2005)
  • Suster Ngepot
  • Kejar Tayang dalam episode "cinta binatang peliharaan"
  • Kain Sutera untuk Kakek
  • FTV SCTV: Pacar Extra Brondong
  • FTV SCTV: Awas Jaga Jarak! Cinta Datang Mendadak
  • FTV SCTV: Mengejar Cinta Ke Jakarta
  • FTV SCTV: 7 Pertanda Cinta
  • FTV INDOSIAR: Asmara di Kota Pariangan
  • Something about STELLA (FTV)

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang digawé Ardina Rasti.[1]

Album[besut | besut sumber]

Album kang digawé Ardina Rasti.[1]

Iklan[besut | besut sumber]

Iklan kang tau dibintangi Ardina Rasti.[1]

  • H7R Print Ad
  • Kopi Good Day TVC
  • Permen Dinamit
  • Honda Genuine Parts

Video klip[besut | besut sumber]

Video klip kang tau dibintangi Ardina Rasti.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 1 Agustus 2011)
  2. 21cineplex.com(dipunundhuh tanggal 1 Agustus 2011)