Dina Olivia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dinna Olivia
Dina Olivia.jpg
Nalika éntuk bebungah Vidia ing Gedung Balai Kartini, 5 Dhésèmber 2005
LairDinna Olivia
Pakaryanaktris
Taun aktif1997 - saiki

Dinna Olivia Jasin (lair ing Jakarta, 8 Fèbruari 1983; umur 37 taun) ya iku modhel lan paraga sinétron lan filem Indonesia, anak ragil saka telu sadulur pasangan Djuanda Jasin lan Dahliani Jasin. Dhèwèké tau mbintangi filem 30 Hari Mencari Cinta minangka Keke bebarengan karo Jurgen Habermas lan Nirina Zubir. Dhèwèké uga yau dadi paraga ing filem Bunda.[1] Saliyané iku, Dinna Olivia tau maragakaké Visi ning filem kang irah-irahané Tusuk Jelangkung bebarengan karo Marcella Zalianty.[1]

Ning kauripan pribadiné, Dina urip bebrayanan karo Anto Subowo, putra saka ketua KONI Pusat, Rita Subowo.[1] Dina iku garwané kang kaping loro, amarga sadurungé Anto iku esih duwé status dadi garwané Cut Dilla, kang uga adhi kandung saka mantan garwané Tamara Bleszynski, Teuku Rafli Pasya.[1]

Film Dina liyané iku Belahan Jiwa. Ing filem iku dhèwèké main bebarengan karo aktris kondhang Dian Sastrowardoyo, Nirina Zubir lan Rachel Maryam.[1] Sanadyan ing filem iki dhèwèké namung meragakaké tokoh Farlyna kang pegaweané dadi désainer pakaian, nanging amarga dhèwèké sok dadi paraga ning filem layar lebar, kalimpatané ning donya filem nambah.[1] Dinna kang dadi paraga ning filem kang irah-irahané Bunda tau éntuk bebungah dadi aktris paling apik FFI ing kategori Film Cerita Berseri Televisi ing Festival Film Indonésia taun 2005.[1]

Minangka modhel, dhèwèké luwih asring dadi model kanggo produk-produk kecantikan. Sawijining produk kecantikan kang tau dimodeli déning dhèwèké iku produk saka Sari Ayu lan model produk Ferrero Roche Hong Kong.[1] Dhèwèké uga tau dikontrak mirunggan déning Elite Model International.[1]

Ing FFI 2007, Dina éntuk piala citra kategori Aktris paling apik kanthi filem Mengejar Mas-Mas.[1] Saliyané iku, ajang Indonésian Movie Award (IMA) taun 2008, dhèwèké éntuk bebungah minangka Ingkang maragani Utama Wanita Paling Apik liwat filem kang padha.[1]

Bebungah kang diolihaké déning dhèwèké ning taun 2005, nalika ajang Festival Film Indonésia.[2] Dina Olivia éntuk bebungah Piala Vadia Festival Film Indonesia kang diwènèhi déning Meriam Bellina, Marcella Zalianti kanthi filem kang irah-irahané Kapan Kita Pacaran Lagi, Raslina Rasidin kanthi filem kang irah-irahané Demi Masa lan Zaskia Adyamecca kanthi filem kang irah-irahané Kiamat Sudah Dekat.[2]

Sinetron[besut | besut sumber]

  • Bunda
  • Ujang Pantry
  • Ujang Pantry II
  • Asa Tidak Mati
  • Ramalan Allisa

Filmografi[besut | besut sumber]

  • Tusuk Jelangkung (2003)
  • 30 Hari Mencari Cinta (2004)
  • Belahan Jiwa (2005)
  • 6:30 (2006)
  • Mengejar Mas-Mas (2007)
  • Takut: Faces of Fear (2008) - Segmen Titisan Naya]]

Penghargaan[besut | besut sumber]

  • The Most Outstanding Student (John Casablancas)
  • Winner of Elite Model Look 1997
  • Best Actress for TV Series on Indonesia Film Festival 2005
  • Best Actress for TV Series on Indonesia Film Festival 2006
  • Most Favorite Actress MTV Indonesia Movie Awards (MIMA) 2007
  • Ingkang maragani Utama Wanita Terpilih Jak-TV Festival Film Jakarta (FFJ) 2007
  • Ingkang maragani Utama Wanita Terbaik Festival Film Indonesia 2007

Iklan TV / Cetak[besut | besut sumber]

  • Sari Ayu Martha Tilaar (gambar)
  • Ericsson T10s
  • Ferrero Roche (Hongkong)
  • Softex

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k biografi Dina Olivia dipununduh tanggal 28 September 2011
  2. a b berita Dina Olivia dipununduh tanggal 28 September 2011