Meriam Bellina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Meriam Bellina
Meriam belina.jpg
LairEllisa Meriam Bellina Maria Bamboe
Pakaryanaktris, penyanyi,bintang iklan,bintang filem dan sinétron
Taun aktif1984-sapunika
BojoFerry Anggriawan (cerai)
Adi Surya Abdi (cerai)
Hotman Paris Hutapea (kini)
AnakAlbert Surya (saka bojo kaloro)
Nigel Pino (saka bojo kaloro)

Meriam Bellina (jeneng dawa: Ellisa Meriam Bellina Maria Bamboe; lair ing Bandung, Jawa Kulon, 10 April 1965; umur 56 taun).[1] Meriam Bellina ya iku salah sawijiné aktris Indonésia kang duwé akèh kabisan.[1] Meriam Bellina iku anak saka Maria Theresia lan G.H. Bamboe (tukang nggawé sikil palsu).[1] Sadurungé dadi artis, Meriam Bellina duwé kepenginan dadi pramugari Garuda Indonésia, nanging Meriam Bellina metu saka SMAK Dago Bandung (kelas II) lan dadi gadis sampul ing majalah Gadis.[1] Meriam Bellina duwé katurunan Barat, ya iku Walanda lan Jerman.[1] Sawisé manggon ing nagari Kanada, Meriam bisa basa Inggris kanthilancar lan duwé kasenengan maca novèl.[1]Logat Indone kalebu "r" kang diunékaké nganggo swara garau uniné désah (guttural fricative) kaya wong pilek.[1] Film kang sepisanan dibintangi Meriam Bellina ya iku filem kang judhulé Perawan-Perawan.[1] Film iki dibintangi Meriam Bellina nalika dhèwèké isih remaja.[1] Sawisé éntuk Piala Citra nalika taun 1984 ing kategori Ingkang maragani utama Wanita paling apik ing filem Cinta di Balik Noda kariré wiwit misuwur ing filem Catatan si Boy.[1] Nominasi FFI taun 1984 lumayan abot awit ing saliyané Meriam Bellina kang dadi nominasi ya iku Christine Hakim, Yenny Rahman, Zoraya Perucha, dan Lidya Kandau.[1] Sanajan duwé bakat dadi aktris drama, nanging pungkasane "Si Mer" luwih aktif main ing sinétron kang témané komedi.[1] Meriam Bellina éntuk piala citra manèh lumantar filem kang judhulé Taksi ing taun 1990.[1]

Meriam Bellina uga nduwé album.[2] Albume kaya ta Simfoni Rindu, Untuk Sebuah Nama, lan Belajar Menyanyi.[2] Déné lagu-lagu kang dadi andalané ya iku lagu kang judhulé Begitu Indah (lagu iki tau disensor nalika jamn pamaréntahan Soeharto amarga liriké kang pesimis), Kerinduan lan khususé lagu-lagu karangan Pance F. Pondaag.[2] Meriam Bellina wis nikah lan cerai kaping pindho karo prodhuser filem.[2] Rainé kang Indo (blasteran Makassar-Jawa-Jerman-Sunda-Walanda) narik kawigatén salah sijiné penulis Walanda kang jenengé Ivan Wolffers, kang nggambaraké rasa éram lan obsesiné ing novèl Liefste, mijn liefste (1992) (Sayang, oh sayangku).[2] Novèl iki laris lan bisa kadol punjul 10.000 buku.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m lintasberita.com(dipunundhuh tanggal 11 Juli 2011)
  2. a b c d e f kapan lagi.com(dipunundhuh tanggal 11 Juli 2011)