Sissy Priscillia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sissy Priscillia
Sissy priscillia-001.jpg
LairLyssies Priscillia
Pakaryanaktris, Penyanyi
Taun aktif2002-saiki
BojoRifat Sungkar

Sissy Priscillia (lair ing Jakarta, 5 April 1985; umur 35 taun).[1] Sissy Priscillia punika salah satunggaling modhel saha juru main sinétron Indonésia.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Sissy sampun dados modhél nalika isih nem.[2] Sissy dados modhél nalika umuripun taksih 13 taun.[2] Sissy ugi naté dados Juara II Model Kawanku nalika warsa 1999.[2] Namanipun Sissy lajeng misuwur nalika akting dados tiyang éstri ingkang radi bodho wonten ing filem layar lebar Ada Apa dengan Cinta? nalika warsa 2002.[1] Wonten ing filem punika, Sissy akting kaliyan Milly.[1] Milly punika salah satunggaling kanca raketipun Cinta ingkang dipunperanaken déning Dian Sastrowardoyo, paraga baku wonten ing filem punika.[1] Kajawi akting wonten ing filem, Sissy ugi naté akting wonten ing sinétron kados ta sinétron kanthi irah-irahan Borju saha So What Gitu Loh.[1] Sissy punika gadhah idhola ingkang namanipun Frank Sinatra.[1] Kajawi akting, Sissy punika ugi gadhah bakat nyanyi.[1] Sissy ugi naté nyanyi dhuet kaliyan penyanyi Nugie wonten ing salah satunggaling album Nugie, ingkang irah-irahanipun Sampai Mati Cinta Padamu.[1] Sissy ugi naté nyanyi nalika yuswanipun 11 taun.[1] Nalika samanten Sissy dados anggotanipun grup vokal Bocah Reggae.[1] Sissy sampun dangu boten akting amargi ngrampungaken kuliyah desainer wonten ing Esmod International Jakarta wiwit warsa 2003 saha lulus ing warsa 2006.[1] Sissy lajeng akting wonten ing filem layar lebar Cintapuccino nalika warsa 2007. Nalika tanggal 10 Juli 2010 Sissy nikah kaliyan Rifat Sungkar.[1]

Filmografi[besut | besut sumber]

  • Ada Apa Dengan Cinta? (2002)
  • Ariel & Raja Langit (2005)
  • Cintapuccino (2007)
  • Romeo Juliet (2009)
  • Krazy Crazy Krezy (2009)
  • Bukan Malin Kundang (2009)

Sinetron[besut | besut sumber]

  • Borju
  • So What Gitu Loh?! (Serial Komedi)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 28 September 2011)
  2. a b c infoselebindo.com(dipunundhuh tanggal 28 September 2011)