Főzelék

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Főzelék
Fozelek.jpg
Fasírt (meatballs) and red pepper make a smiley face in a bowl of főzelék
Buku masakan: Főzelék  Médhia: Főzelék

Főzelék minangka salah sawijining jinis sup sayur sup Honggari sing kenthel, padha karo panganan pot . Főzelék minangka kategori khusus ing masakan Honggari, ora kaya sup, lan luwih tipis tinimbang rebus . Cukup dimasak, biasane nganggo simmering, ora remuk. Biasane ora dimasak nganggo daging, nanging sosis daging lan sos pedhes bisa ditambahake kanggo rasa. Főzelék asring dipangan minangka panganan utama kanggo nedha awan utawa kaya dekorasi kanggo macem-macem kursus daging. Főzelék umume panganan sing digawe ing omah, lan dianggep minangka panganan sing biasa, dadi umume jarang ditampilake ing menu restoran nanging ing taun-taun pungkasan, minangka bagean saka revolusi kuliner ing Honggari, főzelék seneng urip maneh lan umume luwih umum bisa ditemokake ing menu, malah ana papan sing khusus nyedhiyakake macem-macem főzelék minangka mangan utama.

Biasane kenthel karo roux lan / utawa krim sing ora nguntungke, lan sawetara kombinasi ing ngisor iki bisa ditambahake: bawang bombay sing disigar, paprika, godhong teluk, peppercorn ireng, dill, wiji caraway, papak, jus lemon, peterseli utawa cuka .[1] Yen dipangan dhewe asring diiseni pörkölt, endhog goreng, sosis asap, bakso Honggari sing dirasakake bawang putih, diarani fasírt, lan panganan goreng liyane .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Gundel's Hungarian Cookbook, Karoly Gundel.