Godhong teluk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Godhong laurel Bay ( Laurus nobilis )
Godhong teluk India Cinnamomum tamala
Godhong teluk Indonésia polyzyum Syzygium

Godhong teluk minangka godhong aromatik sing biasane digunakake kanggo masak. Bisa digunakake kanthi lengkap utawa garing lan lemah. Yen dipangan sakabehane, godhong teluk ( Laurus nobilis ) tajem lan duwe rasa sing tajem lan pait. Kaya dene rempah-rempah lan rempah-rempah, wangi godhong teluk luwih katon tinimbang rasane. Nalika garing, wangi-wangi iku jamu, rada kembang, lan meh padha karo oregano lan thyme . Myrcene, sing dadi komponen minyak atsiri sing digunakake kanggo minyak wangi, bisa diekstrak saka godhong teluk. Uga ngemot eugenol . [1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Encyclopedia of Spices: Bay Leaf". Dibukak ing 11 April 2009.