Elfonda Mekel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Elfonda Mekel
Elfonda Mekel
Once
Latar wuri
Jeneng lair Elfonda Mekel
Jeneng liya Once
Lair (1970-05-21) Mèi 21, 1970 (umur 48)
Indonésia Makassar, Indonésia
Jinis Musik Rock, Pop
Pakaryan Penyanyi
Taun aktif 1991 - saiki
Hubungan
Pasangan Rietma Dhanty Angelica Immaculata Tauchid (Ima)
Anak Manuel Mekel

Elfonda Mekel iku musisi kang lair ning Ujung Pandang, tanggal 21 Mèi 1970.[1] Dhèwèké kondhang karo jeneng Once Déwa, mbiyené tau dadi vokalis saka grup musik Déwa 19, kang dikomandani déning Ahmad Dhani, sawisé vokalis sadurungé ya iku amarga Ari Lasso ditokaké.[1] Nalika SMP, Once wis nyenengi olah vokal lan bermusik.[1] Ora namung dadi penyanyi Once uga nguwasani warna-warna piranti musik liyané, kaya ta piano, drum lan gitar.[1] Karir bermusiské dimulai nalika dhèwèké dijak déning adhiné meluni festival antar SMA ning Jakarta kang diadakaké ning Cockpit enterprise.[1] Setamat saka SMA, Once dadi vokalis ning band lan anduwènimkasempatan ngiriri penyanyi Ita Purnamasari.[1]

Once uga tau nggabung karo beberapa band-band liyané, kaya ta Brawijaya lan Dhimènsi.[1] Kang nggawakaké tetembangan saka penyanyi liyané (cover version).[1] Ning akiré nggabung ning band Java burns kang ganti nama dadi Bottoms up (cikalé saka grup band Getah), ning band iki dhèwèké gawa tetembangané dhéwé.[1]

Pangalaman rekaman pisanan Once ning awal taun 1990-an dadi vokalis ning album kompilasi.[1] Tetembangan pop lan ning taun kang padha ngetokaké mini album kang bertajuk SERIBU ANGAN karo Pay (BIP), Ronald (ex GIGI), lan Alm Andi Liani.[1]

Sasuwené taun 1993 nganti 1997, Once mandhek dadi penyanyi amarga ana gangguan ning pita suarané.[1] Ning wektu kang suwé iku dienggo Once kanggo nyelesekaké pendidikané ning Fakultas Hukum Universitas Indonésia lulus ning taun 1996 lan kerja ning perusahaan kontribusi sarta nggabung ning proyek panalitèn LIPI.[1]

Nalika taun 1998, Once wiwit serius manèh ning dunya musik, bebarengan karo Ahmad Dhani nggarap rekaman kanggo filem KULDESAK ning taun 1999, dhèwèké resmi nggabung ning grup musik Déwa 19.[1] Once nikah karo Rietmadhanty Angelica Tauchid utawa bisa uga diundhang karo jeneng Ima, putri saka Henny Poerwonegoro, Ning taun 20 Dhésèmber taun 2005, dhèwèké dikaruniai anak lanang kang lair ning 20 Oktober 2006.[1] Namung, meski suwé bebarengan karo Déwa 19, amlbum uga akèh kang wis dirilis nanging akiré dhèwèké misah.[2] Dhèwèké saiki dadi penyanyi solo, ora bergantung manèh karo band lan bisa bébas kanggo rekreasi.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o biografi elfonda mekel dipununduh tanggal 4 Juli 2011
  2. a b berita selebriti dipununduh tanggal4 Juli 2011