Pay

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pay
Pay
Latar wuri
Jeneng lair Parlin Burman Siburian
Lair (1970-05-02) Mèi 2, 1970 (umur 49)
Indonésia Pematang Siantar, Sumatra Lor, Indonésia
Pakaryan musikus
Taun aktif 1992-saiki
Hubungan
Pasangan Irene Anastasya Pricilia

Parlin Burman Siburian (populèr kanthi jeneng Pay; lair ing Pematang Siantar, Sumatra Lor, 2 Mèi 1970; umur 49 taun).[1] Pay ya iku musikus kang asalé saka Indonésia.[1] Pay iku anggota saka band rock BIP kang wis nggawé album kang cacahé loro ya iku album kang judhulé Turun dari langit lan Min Plus.[1] Pay uga kepilih dadi salah sijiné gitaris kang tampil ing album Gitar Klinik lan jam sesiné bareng karo Andy Timmons ing Hard Rock Cafe Jakarta.[1]

Pay iku mantan anggotané Slank.[1] Pay mlebu Slank nalika taun 1989.[1] Nalika iku Pay tepung karo prodhuser lan njajal nawakaké dhémo musiké Slank.[1] Pungkasané Slank wiwit rekaman nalika taun 1990.[1] Nalika iku Slank kasusun saka personil kang cacahé lima.[1] Déné personilé ya iku Pay, Bimbim, Bongky, Indra lan Kaka.[1]

Pay tau nggabung karo Andy Liany, Ronald, lan Once.[1] Wong telu iki banjur mbentuk Fargat 27, lan nggawé album kang judhulé Seribu Angan.[1]

Pay banjur palakrama karo Cynthia Dewi Bayu Wardhani utawa kang luwih ditepungi kanthi jeneng Dewiq.[2] Dewiq iku penyanyi kang asalé saka Ujung Pandang, Indonésia.[2] Saliyané iku, Dewiq uga dadi musikus lan penyanyi.[2] Nanging Pay banjur pegatan karo Dewiq.[2] Sawisé pegatan karo Dewiq, taun 2010 Pay banjur palakrama karo Irene Anastasya Pricilia.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l batakpos-online.com(diundhuh tanggal 19 Juli 2011)
  2. a b c d e tempointeraktif.com(diundhuh tanggal 19 Juli 2011)