Dhaptar sekolah menengah atas negeri ing Jakarta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ing DKI Jakarta ana 115 Sekolah Menengah Atas Negeri lan 60 Sekolah Menengah Kejuruan Negeri sing dikelola déning Dinas Pendhidhikan DKI Jakarta wiwit lumakuné otonomi laladan ing taun 2001.

Klasifikasi[besut | besut sumber]

Lumrahé, Sekolah Menengah Atas Negeri ing DKI Jakarta dibédakaké miturut kategori ing ngisor iki[1]:

SMAN Reguler
SMA Negeri kategori Reguler iku Sekolah Menengah Atas kanthi status nagari sing ngayahi program pendhidhikan baku tanpa ana program mirunggan.
SMAN Pendamping Plus Tingkat Kotamadya
Sekolah Menengah Atas kategori pendamping plus tingkat kotamadya iku sekolah ing tingkat kotamadya sing mampu matrapaké program 7K (ketertiban, keamanan, kebersihan, keindahan, kekeluargaan, kerindangan, lan kaséhatan). Saliyané iku asil lulusané duwé tingkat keberhasilan 70 persèn mlebu menyang jenjang pawiyatan luhur kanthi aji rata-rata kalulusan siswa IPA, IPS, lan basa 7,0.
SMAN Plus Tingkat Kotamadya
SMAN Plus tingkat kotamadya iku sekolah menengah atas sing duwé status nagari ing sawijining kotamadya, sing mampu ngebaki program 7K lan tingkat keberhasilan mlebu menyang pawiyatan luhur 80 persèn kanthi aji rata-rata kelulusan 7,0.
SMAN Plus Tingkat Provinsi
SMAN Plus tingkat provinsi iku Sekolah Menengah Atas nagari ing tingkat provinsi, sing nganakaké pendhidhikan sing ngebaki kriteria 7 K. Ing sekolah iki, tingkat keberhasilan mlebu menyang pawiyatan luhur nggayuh 95 persèn kanthi aji rata-rata kelulusan 7,0.
SMAN Plus Standar Nasional/Internasional
SMAN Plus Standar Nasional utawa luwih misuwur kanthi sebutan Sekolah Unggulan iku Sekolah Menengah Atas Negeri sing ngebaki kriteria 7K, ing ngendi lulusané (100 persèn) kasil mlebu pawiyatan luhur kanthi aji rata-rata kelulusan 8,0.
Kanthi anané program Penerimaan Siswa Baru utawa PSB, ing siswa Sekolah Menengah Pertama bisa ndhaftar menyang sekolah-sekolah iki liwat penyeleksian aji Ujian Akhir Nasional, sing nyakup mata wulangan Basa Indonésia, Basa Inggris, Matématika, lan IPA.
Sajeroning telung taun pungkasan, sekolah-sekolah plus baku nasional ing DKI Jakarta nampa siswa-siswi sekolah menengah kapisan kanthi rata-rata aji UAN paling cendhèk antara 27,00 nganti 28,00[2].

Anané SMA Negeri kanthi kategori plus dimaksudaké supaya sekolah bisa mènèhi pelayanan sing pepak marang masarakat, sajeroning wangun fasilitas marang siswa-siswi sing duwé bakat kanggo ngundhakaké kemampuan. Saliyané iku ana uga Sekolah Menengah Atas Negeri sing nyediakaké program liya kaya

Program Inklusif
Program Inklusif utawa misuwur kanthi sebutan program terpadu minangka sawiji program sing ditindakaké sebuah Sekolah Menengah Atas kanggo mènèhi pelayanan mirunggan ngatasi masalah tumrap siswa kanthi kebutuhan mirunggan, upamané tunanétra lan tunarungu.
Program Akselerasi
Program Akselerasi iku sawiji program percepatan wektu sinau sing dianakaké déning sekolah. Program iki ditujokaké marang siswa-siswi kanthi kemampuan sinau sing luwih, saéngga bisa nyekak wektu sinau ing sekolah. Siswa-siswi sing mlebu program iki lumrahé duwé kemampuan nyerep informasi kanthi rikat Amarga saka iku perlu tahapan-tahapan selèksi kanggo mèlu program iki.
Program Kelas Super
Program Kelas Super iku sawiji program sing dianakaké déning Dinas Pendhidhikan DKI Jakarta tumrap siswa-siswi Sekolah Menengah Atas kanthi tingkat kompetènsi sing dhuwur. Siswa-siswi mau kudu duwé aji rata-rata sadhuwuring 9,0 ing saben mata wulangan, lan duwé IQ sadhuwuring 150. Program Kelas Super dianakaké ing SMA Negeri 3 Jakarta lan njupuk siswa-siswi asil seleksi saka sekolah-sekolah ing Jakarta.

Pratélan SMA Negeri ing DKI Jakarta[besut | besut sumber]

Nama Sekolah Alamat
SMA Negeri 1 Jl. Budi Utomo No. 7 Sawah Besar
SMA Negeri 2 Jl. Gajah Mada 175 Taman Sari
SMA Negeri 3 Jl. Setiabudi II Setiabudi
SMA Negeri 4 Jl. Batu No. 3 Gambir
SMA Negeri 5 Jl. Raya Sumur Batu Kemayoran
SMA Negeri 6 Jl. Mahakam I/2 Blok C Kebayoran Baru
SMA Negeri 7 JL. Karet Ps. Baru Barat V Tanah Abang
SMA Negeri 8 Jl. Taman Bukit Duri Tebet
SMA Negeri 9 Jl. SMU Negeri 9 Makasar
SMA Negeri 10 Jl. Mangga Besar XIII Sawah Besar
SMA Negeri 11 Jl. Pendhidhikan Cakung
SMA Negeri 12 Jl. Pertanian Klender
SMA Negeri 13 Jl. Seroja No. 1 Koja
SMA Negeri 14 Jl. SMU XIV Cililitan Kramat Jati
SMA Negeri 15 Jl. Agung Utara STS Blok A Tanjung Priok
SMA Negeri 16 Jl. Belibis Terusan, No. 16 Palmerah
SMA Negeri 17 Jl. Blandongan No. 37 Taman Sari
SMA Negeri 18 Jl. Warakas I Tanjung Priok
SMA Negeri 19 Jl. Perniagaan No. 31 Tambora
SMA Negeri 20 Jl. Krekot Bunder III/I Sawah Besar
SMA Negeri 21 Jl. Tanah Mas Raya No. 1 Pulogadung
SMA Negeri 22 Jl. Kramat Asem Matraman
SMA Negeri 23 Jl. Mandala Utara Grogol Petamburan
SMA Negeri 24 JL. Lapangan Tembak Senayan Tanah Abang
SMA Negeri 25 Jl. Am. Sangaji No. 22-24 Gambir
SMA Negeri 26 Jl. Tebet Barat IV Tebet
SMA Negeri 27 Jl. Mardani Raya Johar Baru
SMA Negeri 28 Jl. Ragunan Pasar Minggu
SMA Negeri 29 Jl. Kramat No. 6 Kebayoran Lama
SMA Negeri 30 Jl. Jend. A. Yani Cempaka Putih
SMA Negeri 31 Jl. Kayu Manis Timur Matraman
SMA Negeri 32 Jl. Panjang Komp.Sekneg Baru Cidodol Kebayoran Lama
SMA Negeri 33 Jl. Kamal Raya No. 54 Cengkareng
SMA Negeri 34 Jl. Margasatwa Raya 1 Pondok Labu, Cilandak
SMA Negeri 35 Jl. Mutiara Tanah Abang
SMA Negeri 36 Jl. Perhubungan Raya Pulogadung
SMA Negeri 37 Jl. H. Kebon Baru Tebet Tebet
SMA Negeri 38 Jl. Raya Lenteng Agung Jagakarsa
SMA Negeri 39 Jl. Ksatriaan Cijantung Pasar Rebo
SMA Negeri 40 Jl. Budimulya Raya Pademangan
SMA Negeri 41 Jl. Laks. RE. Martadinata Tanjung Priok
SMA Negeri 42 Jl. Rajawali Makasar
SMA Negeri 43 Jl. Minangkabau Dalam Setiabudi
SMA Negeri 44 Jl. Delima IV Perumnas Klender Duren Sawit
SMA Negeri 45 Jl. Perintis Kemerdekaan Kelapa Gading
SMA Negeri 46 Jl. Masjid Darussalam Kebayoran Baru
SMA Negeri 47 Jl. Delman Utama I Kebayoran Lama
SMA Negeri 48 Jl. Pinangranti II Taman Mini Makasar
SMA Negeri 49 Jl. Pepaya No. 9 Jagakarsa
SMA Negeri 50 Jl. PLN Cipinang Muara Jatinegara
SMA Negeri 51 Jl. Batu Ampar Kramat Jati
SMA Negeri 52 Jl. Raya Tugu Semper Cilincing
SMA Negeri 53 Jl. Cipinang Jaya 2B Jatinegara
SMA Negeri 54 Jl. Jatinegara Timur IV Jatinegara
SMA Negeri 55 Jl. Minyak Raya Duren Tiga Pancoran
SMA Negeri 56 Jl. Kamar Raya Kalideres
SMA Negeri 57 Jl. Raya Kedoya Kebon Jeruk
SMA Negeri 58 Jl. Raya Ciracas Ciracas
SMA Negeri 59 Jl. Bulak Timur I No. 10-11 Duren Sawit
SMA Negeri 60 Jl. Kemang Timur I No. 6 Mampang Prapatan
SMA Negeri 61 Jl. Pahlawan Revolusi Duren Sawit
SMA Negeri 62 Jl. Raya Bogor Kramat Jati
SMA Negeri 63 Jl. Amd V Manunggal V/57 Pasanggrahan
SMA Negeri 64 Jl. Raya Cipayung Cipayung
SMA Negeri 65 Jl. Raya Kelapa Dua Kebon Jeruk
SMA Negeri 66 Jl. Bango III Cilandak
SMA Negeri 67 Jl. Squadron Halim PK Makasar
SMA Negeri 68 Jl. Salemba Raya 18 Senen
SMA Negeri 69 Pulau Pramuka KapuloanSeribu
SMA Negeri 70 Jl. Bulungan Blok C Kebayoran Baru
SMA Negeri 71 Jl. Kav. TNI AL Duren Sawit
SMA Negeri 72 Jl. Prihatin Komp. TNI AL Kodamar Kelapa Gading
SMA Negeri 73 Jl. Raya Cakung Cilincing Cilincing
SMA Negeri 74 Jl. Darma Putra XI Kebayoran Lama
SMA Negeri 75 Jl. Tipar Cakung Cilincing
SMA Negeri 76 Jl. Tipar Cakung Cakung
SMA Negeri 77 Jl. Cempaka Putih Tengah 17 Cempaka Putih
SMA Negeri 78 Jl. Bhakti V/1, Kemanggisan Kemanggisan
SMA Negeri 79 Jl. Menteng Pulo Ujung Setiabudi
SMA Negeri 80 Jl. Sunter Karya Selatan V Tanjung Priok
SMA Negeri 81 Jl. Kompleks KODAM/Kartika Ekapaksi Makasar
SMA Negeri 82 Jl. Daha II / 15a Kebayoran Baru
SMA Negeri 83 Jl. Tipar Cakung Sukapura Cilincing
SMA Negeri 84 Jl. Peta Barat No.42 Kalideres
SMA Negeri 85 Jl. Srengseng Raya Kembangan
SMA Negeri 86 Jl. Bintaro Permai IV No. 36 Pasanggrahan
SMA Negeri 87 Jl. Mawar II Bintaro Pasanggrahan
SMA Negeri 88 Jl. Sawo Indah Pasar Rebo
SMA Negeri 89 Jl. Kayu Tinggi Cakung
SMA Negeri 90 Jl. Sabar Petukangan Pasanggrahan
SMA Negeri 91 Jl. Lembah Lontar Duren Sawit
SMA Negeri 92 Jl. Komp. Pemadam Kebakaran Cilincing
SMA Negeri 93 Jl. Kompleks Paspampres Kramat Jati
SMA Negeri 94 Jl. Raya Semanan Kalideres
SMA Negeri 95 Jl. Satu Maret No. 49 Kalideres
SMA Negeri 96 Jl. Jati Raya 40 Cengkareng
SMA Negeri 97 Jl. Brigif 2 Jagakarsa
SMA Negeri 98 Jl. Jaha No. 1 Pasar Rebo
SMA Negeri 99 Jl. Cibubur II Ciracas
SMA Negeri 100 Jl. Persatuan 2 Jatinegara
SMA Negeri 101 Jl. Kompleks Joglo Baru Kembangan
SMA Negeri 102 Jl. Kayu Tinggi Cakung
SMA Negeri 103 Jl. Mawar Merah VI Duren Sawit
SMA Negeri 104 Jl. H. Taiman Barat Pasar Rebo
SMA Negeri 105 Jl. Usman Klp.Dua Wétan Ciracas
SMA Negeri 106 Jl. Gandaria I Pasar Rebo
SMA Negeri 107 Jl. Kamp. Rawa Badung Timur Cakung
SMA Negeri 108 Jl. Peninggaran Barat I Kebayoran Lama
SMA Negeri 109 Jl. Gardu Jagakarsa
SMA Negeri 110 Jl. Bendungan Malayu No. 80 Koja
SMA Negeri 111 Jl. Bandengan Utara No. 80 Penjaringan
SMA Negeri 112 Jl. Sanggrahan Meruya Utara Kembangan
SMA Negeri 113 Jl. Albaido I Cipayung
SMA Negeri 114 Jl. Pedongkelan/Cilincing Bakti No. 35 Cilincing
SMA Negeri 115 Jl. Rorotan X Cilincing

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Cithakan:Sekolah