Dhaptar sekolah menengah atas negeri ing Sumatra Kulon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
SMA Negeri ing Sumatra Kulon

Pratélan sekolah menengah atas nagari ing Sumatra Kulon inggih punika salah satunggaling pratélan ingkang ngewrat nama-nama sekolah tingkat menengah atas ingkang nagari ingkang mapan wonten ing provinsi Sumatra Kulon.
Pratélan sekolah menengah atas nagari ing Sumatera Kulon ing ngandhap punika inggih pratélan sekolah ingkang dipunkelola déning Dinas Pendidikan provinsi Sumatra Kulon lan dipunklompokaken dhedhasar wewengkon administrasi kutha utawi kabupatèn ingkang wonten ing provinsi Sumatra Kulon.[1][2][3] Sekolah menengah atas inggih punika urut-urutaning sekolah ingkang wonten ing sak nginggiling tingkat sekolah menengah pertama (SMP). Sejatosipun, ing tingkta sekolah menengah atas punika saged dipunpereng dados sekolah menengah atas nagari, sekolah menengah atas swasta ugi wonten sekolah menengah kejuruan (SMK) ingkang kedhudhukanipun sejajar kaliyan sekolah menengah atas, ingkang kapérang dados kalih ugi, inggih punika sekolah menengah kejuruan nagari lan sekolah menengah kejuruan swasta.
Ing ngandhap punika wonten enem welas kabupatèn lan kutha ing provinsi Sumatra Kulon, ingkang kapérang saking 7 kutha, inggih punika kutha Bukittinggi, kutha Padang, kutha Padang Panjang, kutha Pariaman, kutha Payakumbuh, kutha Sawahlunto, kutha Solok lan 9 kabupatèn inggih punika kabupatèn Agam, Kabupatèn Dharmasraya, kabupatèn padang Pariaman, kabupatèn Pesisir Selatan, Kabupatèn Sijunjung, Kabupatèn Pasaman, Kabupatèn Pasaman Barat, Kabupatèn Lima Puluh Kota, lan ugi kabupatèn kapuloan Mentawai. Ing kutha Bukittinggi, wonten 5 sma nagari, ing kutha Padang wonten enem welas sma nagari, ing kutha Padang Panjang wonten 3 sma nagari, ing kutha Pariaman wonten 3 sma nagari, ing kutha Payakumbuh wonten 4 sma nagari, ing kutha sawahlunto wonten 3 sma nagari, ing kutha Solok wonten 3 sma nagari. Déné sekolah menengah atas nagari ingkang wonten ing kabupatèn Agam wonten kalih dasa sma nagari, ing kabupatèn Dharmasraya wonten kalih sma nagari, lan taksih kathah sekolah sanèsipun ingkang wonten ing kabupatèn Padang Pariaman, sma nagari ing kabupatèn Pesisir Selatan, sma nagari ing kabupatèn Sijunjung, sma nagari ing kabupatèn Pasaman, sma nagari ing kabupatèn Pasaman BArat, sma nagari ing kabupatèn lima puluh kutha, lan ugi sma nagari ing kabupatèn kapuloanmentawai.

Kota[besut | besut sumber]

Bukittinggi[besut | besut sumber]

Nama Sekolah Alamat Kacamatan No. Telepon (0752)
SMA Negeri 1 Bukittinggi Jl. Syekh M. Jamil Jambek No. 36 Guguk Panjang 22549/626202
SMA Negeri 2 Bukittinggi Jl. Jenderal Sudirman No. 5 Aur Birugo Tigo Baleh 21093
SMA Negeri 3 Bukittinggi Jl. M. Yamin 21112
SMA Negeri 4 Bukittinggi Jl. Panorama Baru, Bukittinggi 34126
SMA Negeri 5 Bukittinggi Jl Datuk Mangkuto Ameh 34099/7000614/7001641

Padang[besut | besut sumber]

Nama Sekolah Alamat Kacamatan No. Telepon (0751)
SMA Negeri 1 Padang Jl. Belanti Raya No. 11 Padang Barat 21809
SMA Negeri 2 Padang Jl. Musi No. 2, Purus Atas Padang Barat 7051507
SMA Negeri 3 Padang Jl. Gajah Mada No. 4 Padang Utara 7055655
SMA Negeri 4 Padang Jl. Linggar Jati No.1 Lubuk Begalung 71361
SMA Negeri 5 Padang Jl. Balai Baru Kuranji 498055
SMA Negeri 6 Padang Jl. Sutan Syahrir Padang Selatan 62551
SMA Negeri 7 Padang Jl. Bunga Tanjung, Lubuk Buaya Koto Tangah 480135
SMA Negeri 8 Padang Jl. Adinegoro Koto Tangah 480336
SMA Negeri 9 Padang Jl. Pasar Baru Pauh Pauh 7259
SMA Negeri 10 Padang Jl. Situjuh Padang Timur 2733
SMA Negeri 11 Padang Jl. Padang Painan No. 11 Bungus Teluk Kabung 751160
SMA Negeri 12 Padang Jl. Raya Ara-ara Laweh Nanggalo 497724
SMA Negeri 13 Padang Jl. Tanjunag Aur Koto Tangah 480522
SMA Negeri 14 Padang Jl. Batu Gadang Lubuk Kilangan 71128
SMA Negeri 15 Padang Jl. Limau Manis Pauah 8219115
SMA Negeri 16 Padang Jl. Bukit Napal Kuranji

Padang Panjang[besut | besut sumber]

Nama Sekolah Alamat Kacamatan No. Telepon (0752)
SMA Negeri 1 Padang Panjang Jl. A. Yani Samping Kantor Pos. Guguk Malintang Padang Panjang Timur
SMA Negeri 2 Padang Panjang
SMA Negeri 3 Padang Panjang

Pariaman[besut | besut sumber]

Nama Sekolah Alamat Kacamatan No. Telepon (0751)
SMA Negeri 1 Pariaman Jl. M. Yamin No. 38, Kampung Baru Pariaman Tengah 91623/93559
SMA Negeri 2 Pariaman
SMA Negeri 3 Pariaman

Payakumbuh[besut | besut sumber]

Nama Sekolah Alamat Kacamatan No. Telepon (0752)
SMA Negeri 1 Payakumbuh Jl. Merapi Tiakar No. 4, Balai Batimah Payakumbuh Timur 75292058
SMA Negeri 2 Payakumbuh Jl. Meranti No. 20 Payakumbuh Timur
SMA Negeri 3 Payakumbuh Jl. R.A. Kartini, Nan Kodok Payakumbuh Utara
SMA Negeri 4 Payakumbuh Jl. Kalimantan, Balai Nan Duo Payakumbuh Barat

Sawahlunto[besut | besut sumber]

Nama Sekolah Alamat Kacamatan No. Telepon (0754)
SMA Negeri 1 Sawahlunto
SMA Negeri 2 Sawahlunto
SMA Negeri 3 Sawahlunto

Solok[besut | besut sumber]

Nama Sekolah Alamat Kacamatan No. Telepon (0755)
SMA Negeri 1 Solok
SMA Negeri 2 Solok
SMA Negeri 3 Solok

Kabupatèn[besut | besut sumber]

Agam[besut | besut sumber]

Nama Sekolah Alamat Kacamatan No. Telepon (0752)
SMA Negeri 1 Ampek Angkek Jl. Raya Bukittinggi—Payakumbuk km. 7, Lambah Ampek Angkek 427034
SMA Negeri 1 Baso Jl. Raya Bukittinggi—Payakumbuh km. 13, Ampuah Baso 28015
SMA Negeri 1 Tilatang Kamang Jl. Raya Pekan Kamis, Pakan Kamih Tilatang Kamang
SMA Negeri 2 Tilatang Kamang Jl. Raya Bukittinggi-Medan Km. 4 Gadut Tilatang Kamang 6237055
SMA Negeri 1 Canduang Jl. Raya Biaro Lasi km. 3, Lasi Canduang
SMA Negeri 1 Kamang Magek Jl. Raya Pintu Koto Magek Kamang Magek 7445124
[[SMA Negeri 1 IV Koto[4]]] IV Koto
SMA Negeri 2 IV Koto IV Koto
SMA Negeri 1 Banuhampu Jl. Raya Padang Luar-Maninjau Banuhampu
SMA Negeri 1 Sungai Puar Jl. Padang Banyak V Suku Sungai Pua
SMA Negeri 1 Matur Jl. Matua—Palembayan Matur
SMA Negeri Agam Cendikia Jl. Muko-muko, Maninjau Tanjung Raya
SMA Negeri 1 Palembayan Palembayan
SMA Negeri 1 Ampek Nagari Ampek Nagari
SMA Negeri 1 Palupuah Palupuah
SMA Negeri 1 Tanjung Raya Tanjung Raya
SMA Negeri 1 Tanjung Mutiara Tanjung Mutiara
SMA Negeri 1 Lubuk Basung Lubuk Basung
SMA Negeri 2 Lubuk Basung Lubuk Basung
SMA Negeri 3 Lubuk Basung Lubuk Basung

Dharmasraya[besut | besut sumber]

Nama Sekolah Alamat Kacamatan No. Telepon
SMA Negeri 1 Koto Baru
SMA Negeri 1 Pulau Punjung

Padang Pariaman[besut | besut sumber]

Pesisir Selatan[besut | besut sumber]

Nama Sekolah Alamat Kacamatan No. Telepon

Sijunjung[besut | besut sumber]

Pasaman[besut | besut sumber]

Pasaman Barat[besut | besut sumber]

Nama Sekolah Alamat Kacamatan No. Telepon
SMA Negeri 1 Ujung Gading

Lima Puluh Kota[besut | besut sumber]

Kapuloan Mentawai[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. disdik.padang.go.id Daftar Sekolah di Kota Padang
  2. jardiknas.kemdiknas.go.id Data Sekolah Propinsi Sumatera Barat
  3. bukittinggi.dapodik.org Dinas Pendidikan Pemuda dan Ulah raga Kota Bukittinggi
  4. [1] (dipunundhuh tanggal 10 Pebruari 2013)