Dhaptar sekolah menengah atas negeri ing Dhaérah Istiméwa Yogyakarta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
SMA Negeri 5 Yogyakarta

Pratélan sekolah menengah atas nagari ing Yogyakarta inggih punika salah satunggaling pratélan ingkang ngewrat nama-nama sekolah tingkat menengah atas ingkang nagari ingkang mapan wonten ing provinsi Yogyakarta.

Pratélan sekolah menengah atas nagari ing Daerah Istimewa Yogyakarta ing ngandhap punika inggih pratélan sekolah ingkang dipunkelola déning Dinas Pendidikan provinsi Daerah Istimewa Yogyakarta lan dipunklompokaken dhedhasar wewengkon administrasi kutha utawi kabupatèn ingkang wonten ing Daerah Istimewa Yogyakarta. Sekolah menengah atas inggih punika urut-urutaning sekolah ingkang wonten ing sak nginggiling tingkat sekolah menengah pertama (SMP). Sejatosipun, ing tingkta sekolah menengah atas punika saged dipunpereng dados sekolah menengah atas nagari, sekolah menengah atas swasta ugi wonten sekolah menengah kejuruan (SMK) ingkang kedhudhukanipun sejajar kaliyan sekolah menengah atas, ingkang kapérang dados kalih ugi, inggih punika sekolah menengah kejuruan nagari lan sekolah menengah kejuruan swasta.
Ing ngandhap punika wonten gangsal kabupatèn lan kutha ing provinsi Daerah Istimewa Yogyakarta, ingkang kapérang saking satunggal kutha, inggih punika Kutha Ngayogyakarta lan sekawan kabupatèn inggih punika Kabupatèn Sléman, Kabupatèn Gunungkidul, Kabupatèn Bantul, lan Kabupatèn Kulon Praga.

Ing kotamadya Yogyakarta wonten seket enem sma nagari lan sma swasta ingkang kapérang saking sewelas sma nagari lan tigang dasa enem sekolah menengah atas kategori swasta, ugi nem madrasah aliyah, ing Kabupatèn Sléman wonten sekawan dasa sekawan sma nagari lan sma swasta ingkang kapérang saking pitulas sma nagari lan tigang dasa tigang sma swasta lan kalih welas madrasah aliyah, ing kabupatèn Gunungkidul wonten sekawan likur sma nagari lan sma swasta ingkang kaprang saking 11 sma nagari, enem madrasah aliyah, ing Kabupatèn Bantul wonten tigang dasa wolu sma nagari lan swasta igkang kapérang saking sangalas sma nagari, sanga madrasah aliyah lan sangalas sma swasta. Ing kabupatèn Kulon Praga wonten enem welas sma nagari lan sma swasta ingkang kapérang saking 11 sma nagari, sekawan madrasah aliyah ugi 5 sma swasta. Ing ngandhap punika inggih pratélan SMA Negeri ingkang wonten ing Daerah Istimewa Yogyakarta dhedhasar Kabupatèn/ Kota.

SMA Negeri[besut | besut sumber]

Kotamadya Yogyakarta[besut | besut sumber]

Nama Sekolah Logo Alamat
[[SMA Negeri 1 Yogyakarta[1]|SMA Negeri 1]] Gambar:Sma n 1 yogya logo.jpg Jl. Hos Cokroaminoto 10 Pakuncen Wirobrajan
[[SMA Negeri 2 Yogyakarta[2]|SMA Negeri 2]] Gambar:Logo SMAN 2 Yogyakarta.jpg d/a Kal. Bener Kec. Bener Tegalrejo
SMA Negeri 3 Gambar:Pad.gif Jl. Laksda Yos Sudarso 7 Kotabaru Gondokusuman
SMA Negeri 4 Gambar:Logo SMAN 4 Yogyakarta.jpg Jl. Magelang Karangwaru Lor Tegalrejo
SMA Negeri 5 Gambar:Logo SMAN 5 Yogyakarta.png Jl. Nyi Pembayun 39 Prenggan Kuthagedhé
SMA Negeri 6 Jl. C. Simanjuntak 2 Terban Gondokusuman
SMA Negeri 7 Gambar:Logo-SMAN7YK.png Jl. MT Haryono No. 47 Suryodiningratan Mantrijeron
SMA Negeri 8 Jl. Sidobali No 1 Muja – Muju Umbulharjo
SMA Negeri 9 Jl. Sagan 1 Sagan Gondokusuman
SMA Negeri 10 Jl. Gadean 5 Ngupasan Kal. Ngupasan Kec. Gondomanan
SMA Negeri 11 Jl. AM Sangaji Cokrodiningratan Jetis

Kabupatèn Sléman[besut | besut sumber]

# NSS Logo Nama Alamat Telepon
01 301040217087 50px SMA N 1 Cangkringan Jl. Merapi Golf Bedoyo Wukirsari Cangkringan Sléman 55583 (0274) 896273
02 301040207004 SMA N 1 Dhépok Jl. Babarsari Caturtunggal Dhépok Sléman 55281 (0274) 485794
03 301040205083 SMA N 1 Gamping Jl. Tegalyoso Banyuraden Gamping Sléman 55293 (0274) 626345
04 301040204067 50px SMA N 1 Godhéan Sidokarto Sidokarto Godhéan Sléman 55564
05 301040215005 SMA N Kalasan Bogem Tamanmartani Kalasan Sléman 55571 (0274) 496040
06 301040202084 SMA N 1 Minggir Jl. Pakeran Sendangmulya Minggir Sléman 55562 08157965113
07 301040206085 SMA N 1 Mlathi Cebongan Tlogodadi Mlathi Sléman 55286 (0274) 865856
08 301040213003 SMA N 1 Ngaglik Jl. Yogya-Pulowatu Donoharjo Ngaglik. Sléman 55581
09 301040213054 SMA N 2 Ngaglik Sukoharjo Sukoharjo Ngaglik Sléman 55581 (0274) 896375/896376
10 301040211088 SMA N 1 Ngemplak Jangkang Manisrenggo Bimomartani Ngemplak Sléman 55584 08157967950
11 301040210002 SMA N 1 Pakem Jl. Kaliurang KM 19 Pakem Sléman 55582 (0274) 895283
12 301040209068 SMA N 1 Prambanan Jl. Madubaru Madurejo Prambanan Sléman 55572 (0274) 496753
13 301040203053 50px SMA N 1 Sayegan Tegalcentan Margoagung Séyégan Sléman 55561 0822749926
14 301040201001 SMA N 1 Sléman Jl. Magelang KM 14 Caturharjo Sléman 55515 (0274) 868434
15 301040213081 SMA N 2 Sléman Brayut Pandowoharjo Sléman 55512 (0274) 2749474
16 301040208089 SMA N 1 Tempel Banjarharjo Pondokrejo Tempel Sléman 55552 0822749273
17 301040215082 SMA N 1 Turi Gununganyar Donokerto Turi Sléman 55551 0822749633

Kabupatèn Gunungkidul[besut | besut sumber]

Nama Sekolah Logo Alamat
SMA Negeri 1 Karangmojo Jl. Karangmojo-Semanu KM 2
SMA Negeri 1 Panggang Giriwungu Panggang Gunungkidul
SMA Negeri 1 Patuk Yogyakarta-Wonosari KM 27
SMA Negeri 1 Playen Plembutan Playen Gunungkidul
SMA Negeri 2 Playen Wonosari-Yogyakarta KM 4
SMA Negeri 1 Rongkop Jl. Sadeng KM 25
SMA Negeri 1 Semanu Semanu Selatan
SMA Negeri 1 Semin BUlurejo Semin Gunungkidul
SMA Negeri 1 Tanjungsari Jl. Baron KM 12
SMA Negeri 1 Wonosari Jl. Brigjen Katamso Kepek Wonosari Gunungkidul
SMA Negeri 2 Wonosari Jl. Ki Ageng Giring No 3 Wonosari

Kabupatèn Bantul[besut | besut sumber]

Nama Sekolah Logo Alamat
SMA Negeri 1 Bantul Jl. KHA. Wahid Hasyim Palbapang Bantul
SMA Negeri 2 Bantul Jl. R.A. Kartini Bantul Timur Bantul
SMA Negeri 3 Bantul Gaten Trirenggo Bantul
SMA Negeri 1 Jetis JESABAYO EMBLEM.JPG Jl. Imogiri Barat KM 11 Kertan Sumberagung Jetis Bantul
SMA Negeri 1 Sewon JL. PARANGTRITIS KM 5
SMA Negeri 1 Banguntapan Ngentak, Baturetno, Banguntapan, Bantul
SMA Negeri 2 Banguntapan Glondong, Wirokerten, Banguntapan, Bantul
SMA Negeri 1 Bambanglipuro Jl. Samas KM 18 Mulyodadi Bambanglipuro Bantul
SMA Negeri 1 Imogiri Jl. Imogiri Timur KM 14
SMA NEGERI 1 Kasihan Jl Bugisan Selatan Kasihan Bantul
SMA NEGERI 1 Kretek GENTENG
SMA NEGERI 1 Pajangan Kedung Pajangan Bantul
SMA NEGERI 1 Piyungan KARANGGAYAM
SMA NEGERI 1 Pleret KEDATON
SMA NEGERI 1 Pundong SRIHARDONO
SMA NEGERI 1 Sanden MURTIGADING
SMA NEGERI 1 Sedayu Kemusuk Argomulyo Sedayu Bantul
SMA NEGERI 1 Srandakan GERSO
SMA Negeri 1 Dlingo KORIPAN

Kabupatèn Kulon Praga[besut | besut sumber]

Nama Sekolah Logo Alamat
SMA Negeri 1 Galur Pendekan Tirtorahayu Galur Kulon Praga
SMA Negeri 1 Girimulyo Grigak Girimulyo Kulon Praga
SMA Negeri 1 Kalibawang Banjararum Kalibawang Kulon Praga
SMA Negeri 1 Kokap Jl. Ambon Hargorejo Kokap Kulon Praga
SMA Negeri 1 Lendah Jatirejo Lendah Kulon Praga
SMA Negeri 1 Pengasih Jl. KRT Kertodiningrat 41 Margosari Pengasih Kulon Praga
SMA Negeri 1 Samigaluh Tanjung Ngargosari Samigaluh Kulon Praga
SMA Negeri 1 Sentolo Ploso Banguncipto Sentolo Kulon Praga
SMA Negeri 1 Temon Kebonrejo Temon Kulon Praga
SMA Negeri 1 Wates Jl. Terbahsari Wates Kulon Praga
SMA Negeri 2 Wates Jl. dr Wahid Hasyim,Bendungan Wates Kulon Praga

SMA Swasta[besut | besut sumber]

Kotamadya Yogyakarta[besut | besut sumber]

Kabupatèn Sléman[besut | besut sumber]

# NSS Logo Nama Alamat Telepon
01 304040216066 SMA Institut Indonésia Berbah Jl Wonosari Km 8 Sendangtirto Berbah (0274) 383232
02 304040211069 SMA Sunan Kalijogo Sléman Cangkringan Argomulyo Cangkringan Sléman 55583
03 302040207006 SMA Kolese De Brito Dhépok Laksda Adisucipto Catur Tunggal Dhépok Sléman 55281
04 302040214060 SMA Kolombo Dhépok Jl. Rajawali 10 Komp. Kolombo Catur Tunggal Dhépok Sléman 55281
05 302040207046 SMA Mandala Bhakti Dhépok Jl. Anggajaya Condongcatur Dhépok Sléman 55283
06 302040207029 SMA Angkasa Adisucipto Dhépok Jl. Janti Maguwoharjo Dhépok Sléman 55002 (0274) 564466 PSW 5308
07 304040214040 SMA Muh 2 Dhépok Jl. Jangkang Stan Maguwoharjo Dhépok Sléman 55282
08 302040207056 SMA GAMA Yogyakarta Jl. Gejayan Mrican No. 5 Mrican Catur Tunggal Dhépok Sléman 55281 (0274) 562487
09 302040205015 SMA Muh Gamping Jl. Wates Km 06 Ambarketawang Gamping Sléman 55294
10 302040205055 SMA Islam I Sléman Jl. Wates KM 3 Gamping Gamping Sléman 55293
11 304040203999 Gambar:Logo spy.jpg SMA Proklamasi 1945 Jl. Proklamasi '45 No.1, Kronggahan,Gamping Sléman
12 302040215034 SMA Imanuel Kalasan Jl. Sala KM 15 Taman Martani Kalasan Sléman 55571 (0274) 491581
13 304040215033 SMA Muh Kalasan Tirtomartani Kalasan Sléman 55571 (0274) 491380
14 302040202021 SMA Muh Minggir Sidorejo Sendangrejo Minggir Sléman 55562 08164273869
15 302040206076 SMA Budi Mulia Minggir Jl. Kebonagung Minggir Sléman 55562
16 302040206013 SMA Bina Tama Sléman Jl. Monjali 134 Sinduadi Mlathi Sléman 55284
17 302040206062 SMA Dr Wahidin Mlathi Jl. Magelang Km 5 Sinduadi Mlathi Sléman 55284 (0274) 623619
18 304040402042 SMA Muh Mlathi Jl. Magelang KM 7 Sinduadi Mlathi Sléman 55284
19 304040202063 SMA Santo Mikael Mlathi Pangeran Purboyo Warak/Sumberhadi Mlathi Sléman 55288 (0274) 868606/866569
20 304040205020 SMA Islam 2 Mayudan Gedongan Sumberagung Mayudan Sléman 55563 (0274) 797092
21 302040212047 SMA Bina Harapan Ngaglik Jl. Kaliurang Km 10 Sinduharjo Ngaglik Sléman 55581 (0274) 883742
22 302040211067 SMA IKIP Veteran Ngemplak Bimomartani Bimomartani Ngemplak Sléman
23 302040216025 SMA Muh Pakem Jl. Kaliurang Km. 17 Pakem Pakembinangun Pakem Sléman 55582 (0274) 805545
24 302040216050 SMA Islam 3 Sléman Jl. Turi KM 0.5 Pakem Pakem Sléman 55582 (0274) 895167
25 SMA Darul Hikmah Pakem Pakem Sléman
26 302040209065 SMA Islam 1 Prambanan Klurak Baru Bokoharjo Prambanan Sléman 55572 (0274) 496051
27 303040217008 SMA Muh 1 Prambanan Gatak Bokoharjo Prambanan Sléman 55572 (0274) 496208
28 302040217010 SMA Muh 2 Prambanan Jl. Ringinsari Bokoharjo Prambanan Sléman 55572 (0274) 496171
29 302040203022 SMA Muh Séyégan Margoagung Séyégan Sléman 55561
30 302040213052 SMA Sulaiman Sléman Jl. Raya Km 12 Sléman Kota Tridadi Sléman Sléman 55511 (0274) 868447
31 302040201011 SMA Muh 1 Sléman Jl. Magelang KM 13 Sléman Triharjo Sléman 55514
32 302040213009 SMA Santo Agustinus Sléman Jl. Garuda Murangan Triharjo Sléman Sléman 55514 (0274) 868807
33 302040214076 SMA Ma’arif 1 Sléman Jl. Turi KM 1 Tempel Merdikorejo Tempel 55552

Kabupatèn Gunungkidul[besut | besut sumber]

Kabupatèn Bantul[besut | besut sumber]

# NSS Logo Nama Alamat Telepon
01 302040110056 SMA STELLA DUCE BANTUL GANJURAN, SUMBERMULYO, Bambang Lipuro

Kabupatèn Kulon Praga[besut | besut sumber]

# NSS Logo Nama Alamat Telepon
01 302040404011 SMA Muhammadiyah Galur Brosot, Brosot, Galur, Kab. Kulon Praga
02 302040409016 SMA Sanjaya XIV Nanggulan Jl. SENTOLO-MUNTILAN JATISARONO, Nanggulan, Kab. Kulon Praga
03 302040401003 SMA BOPKRI Wates Jl. BHAYANGKARA NO.2, WATES, Wates, Kab. Kulon Praga
04 302040401006 SMA Ma'arif Wates GADINGAN, GADINGAN, Wates, Kab. Kulon Praga
05 302040401005 SMA Muhammadiyah Wates KEDUNGGONG, KEDUNGGONG, Wates, Kab. Kulon Praga

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1] (dipunundhuh tanggal 10 Pebruari 2013)
  2. [2]

Uga delengen[besut | besut sumber]

{{{1}}}