Daihatsu Midget

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Model MP4

Daihatsu Midget ya iku kendaraan kang roda telu (siji ing ngarep, loro ing mburi) kang tau diprodhuksi produsèn otomotif Jepang, Daihatsu.[1] Kendaraan iki ukurané cilik saéngga diwénéhi jeneng "midget" (kang tegese kerdil).[1]

Daihatsu Midget iku kendharaan Daihatsu kang sepisanan kang ana ing Indonésia lan luwih dikenal kanthi jeneng Bemo.[1]

Sejarah[besut | besut sumber]

Daihatsu jaman mbiyèn misuwur dadi prodhusèn truk cilik kang rodhané telu.[1] Sawisé Toyota nggawé truk kang rodané papat ing taun 1954 (kang misuwur kanthi jeneng Toyoace).[1] Daihatsu banjur ngrembakakaké kendharaan kang rodhané telu ing wektu iku kang antuk disopiri karo wong kang nduwé SIM mobil kompak ing Jepang.[1] Hasilé Daihatsu Midget kang wiwit dipasaraké nalika taun 1957.[1] Konsumèn nyatané seneng iklan Daihatsu Midget ing tivi Jepang kang dibintangi aktor komedi Kon Ōmura lan kanthi iklan iku, Daihatsu Midget banjur payu akéh.[2]

Modhel[besut | besut sumber]

Modhel DK[besut | besut sumber]

Modhél DK wiwit didol nalika tanggal 1 Agustus 1957.[1] Setir bentuké kaya stang sepeda motor. Panggonan kanggo nyetir nduwé penutup saka kanvas.[1] Bagéyan ruangan kanggo nyetir ora nduwé lawang.[1] Dawané Daihatsu Midget ya iku 2.540 mm, ambané 1.200 mm, lan dhuwuré 1.500 mm.[1] Penumpang kang bisa numpak Daihatsu Midget cacahé siji.[1] Saliyané iku Daihatsu Midget nduwé mesim tipe ZA, ana kipasé, kapasitas silinder 250 cc, bahan bakar bensin.[1] Daihatsu Midget nduweni kakuwatan maksimum 10 tenaga jaran.[1] Daihatsu Midget nduwé kecepatan maksimum 65 km/jam (spesifikasi saka katalog) lan maksimum muatan 300 kg,kanthi berat kosong 350 kg.[1]

Chatetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o (id)daihatsu.co.id(dipunundhuh tanggal 3 Agustus 2011)
  2. ^ (id)vivanews.com(dipunundhuh tanggal 3 Agustus 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Daihatsu_Midget&oldid=986088"