Daihatsu Midget

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Model MP4

Daihatsu Midget ya iku kendaraan kang roda telu (siji ing ngarep, loro ing mburi) kang tau diprodhuksi produsèn otomotif Jepang, Daihatsu.[1] Kendaraan iki ukurané cilik saéngga diwénéhi jeneng "midget" (kang tegese kerdil).[1]

Daihatsu Midget iku kendharaan Daihatsu kang sepisanan kang ana ing Indonésia lan luwih dikenal kanthi jeneng Bemo.[1]

Sejarah[sunting | besut sumber]

Daihatsu jaman mbiyèn misuwur dadi prodhusèn truk cilik kang rodhané telu.[1] Sawisé Toyota nggawé truk kang rodané papat ing taun 1954 (kang misuwur kanthi jeneng Toyoace).[1] Daihatsu banjur ngrembakakaké kendharaan kang rodhané telu ing wektu iku kang antuk disopiri karo wong kang nduwé SIM mobil kompak ing Jepang.[1] Hasilé Daihatsu Midget kang wiwit dipasaraké nalika taun 1957.[1] Konsumèn nyatané seneng iklan Daihatsu Midget ing tivi Jepang kang dibintangi aktor komedi Kon Ōmura lan kanthi iklan iku, Daihatsu Midget banjur payu akéh.[2]

Modhel[sunting | besut sumber]

Modhel DK[sunting | besut sumber]

Modhél DK wiwit didol nalika tanggal 1 Agustus 1957.[1] Setir bentuké kaya stang sepeda motor. Panggonan kanggo nyetir nduwé penutup saka kanvas.[1] Bagéyan ruangan kanggo nyetir ora nduwé lawang.[1] Dawané Daihatsu Midget ya iku 2.540 mm, ambané 1.200 mm, lan dhuwuré 1.500 mm.[1] Penumpang kang bisa numpak Daihatsu Midget cacahé siji.[1] Saliyané iku Daihatsu Midget nduwé mesim tipe ZA, ana kipasé, kapasitas silinder 250 cc, bahan bakar bensin.[1] Daihatsu Midget nduweni kakuwatan maksimum 10 tenaga jaran.[1] Daihatsu Midget nduwé kecepatan maksimum 65 km/jam (spesifikasi saka katalog) lan maksimum muatan 300 kg,kanthi berat kosong 350 kg.[1]

Chatetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o (id)daihatsu.co.id(dipunundhuh tanggal 3 Agustus 2011)
  2. ^ (id)vivanews.com(dipunundhuh tanggal 3 Agustus 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Daihatsu_Midget&oldid=986088"