Kanvas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kain kanvas kang dilukisi

Kanvas ya iku jinising kain kang kandel lan kuat. Bahan iki dimumpangatake kanggo ngawe layar lan kang utama dhasar lukisan.

Wong kang ngelukis utawa sok diarani seniman sakdurungge ngelukis masang kain kanvas ing spanram.Biasane kanvas kagawe saka campuran cèt tembok kang nganggo warna putih (warna pokok utawa warna dhasar)kang dicètake ana ing kain kang wis dibentang ana spanram.Mumpangat kanvas dilapisi karo cet supaya pori-pori kang ana ing kain kanvas bisa katutup.Semana uga kain kanvas kang wis katutup karo bahan cèt lan lem bisa nyecah cèt ing wayah ngelukis supaya ura ngrembes utawa mblobor.Kanvas kang wangun kanggo ngelukis ya iku ora nyeklek, ora pecah-pecah lan warna dasaré putih.