Arisan! 2

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Arisan! 2 inggih punika filem drama Indonésia ingkang dipunrilis wonten ing 1 Dhésèmber 2011 Film punika dipunsutradarani sakaligus dipunserat déning Nia Dinata sarta dipunparagani Tora Sudiro saha Cut Mini.[1]

Sinopsis[besut | besut sumber]

8 taun kapungkur, pagesangan Sakti (Tora Sudiro), Meimei (Cut Mini), Andien (Aida Nurmala) kalajengan. Punika ugi Lita (Rachel Maryam), sepupu Sakti saking Medan ingkang kapernah dipunjodohaken déning kaluwarganipun kaliyan Sakti, sapunika sampun mapan wonten ing Jakarta. Nino (Surya Saputra) kekasih Sakti ingkang sampun dados péranganing rernécangan punika. Wekdal kanthi wekdal ingkang bekta sedayanipun dados manungsa kang mapan ugi kedah ngadhepi kanyataan. Kanthi minggahing yuswa, kulit saha wujud sarira éwah saking aslinipun, punika bab kang boten langkung wigati kanggé sedayanipun. Éwah-wéahan wigati punika ugi boten saged dipunhindaraken, inggih punika pejahing sémah Andien, Meimei ingkang pegatan, Lita ingkang dipuntolak déning institusi perkawinan, nanging piyambikapun tetep milih kanggé ngagengaken laré ingkang wonten ing gua garba. Ugi stagnasi gayutan sami jinis Sakti saha Nino ingkang pungkasaning pisah, nanging pagesangan ing Jakarta ingkang padhet adicara fashion, lifestyle, budaya saha kagunan ndamel ibu-ibu socialite péngin sanget tampil sampurna ngikuti parkembangan mode. Kawontenanipun dhokter Joy (Sarah Sechan), ahli bedhah plastik kanthi financier-ipun, Ara (Atiqah Hasiholan), dados jampi ibu-ibu ing Jakarta, ngantos panitra ingkang sadéréngipun remen sanget ngritik ibu-ibu punika Yayuk Asmara (Ria Irawan), sapunika éwah dados panitra biografi ibu-ibu kanthi mundhut untung saking punika. Kawontenanipun Octa (Rio Dewanto), minangka pamudha bagus ingkang ugi ngramekakaen social scene Jakarta. Andien mutusaken kanggé nyaluraken jiwa perfeksionis saha signature style-ipun kanthi mbikak bisnis event designing. Lita mutusaken kanggé nyaluraken kaprigelanipun ing donya hukum saha mbiyantu réncang-réncang wonten ing bisnisipun, sedayanipun ugi mbiyantu Lita ngragati larénipun Lita ingkang boten gadhah rama. Sakti ingkang langkung tebih amargi nutupi katresnanipun kaliyan Gerry (Pong Harjatmo), priya radi sepuh ingkang sampun gadhah sémah. Nino usaha kanggé mangertosi Sakti kanthi nampi pilian Sakti saha nyibukaken piyambakipun kanggé ndamel filem. Meimei langkung milih kéndel saking pagesangan ing Jakarta, piyambakipun cuti panjang ing tlatah kapulauan Gili, Lombok kanggé nimati kaéndahaning alam. Wonten ing pagesangan ingkang bénten punika, Meimei kepanggih kaliyan Tom (Edward Gunawan), minangka healer saha Moli (Adinia Wirasti) minangka bartender ingkang maringi anggepan énggal wonten ing pagesangan Meimei. Sakti, Andien, Lita, saha Nino dipunadepaken wonten ing perkawis Meimei ingkang sampun nutupi sakit kang parah. Sedayanipun boten namung liburan kemawon, nanging sesarengan kaliyan ngrembag prekawis Meimei kanthi ngatur cara kanggé mbongkar rahasia Meimei ingkang nutupi sakitipun, nanging rahasia-rahasia sanèsipun malah ugi kabongkar...saha sedayanipun kedah mundhut kaputusan.[2]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Arisan! 2 (dipununduh 21 Novèmber 2012)
  2. Sinopsis (dipununduh 21 Novèmber 2012)

Pranala njaba[besut | besut sumber]