Arané tali

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Arané tali sajeroning basa Jawa iku antarané:

  • Amben: Tali weteng jaran
  • Baas : Tali saka siladan papah krambil
  • Dhadhung: Tali kanggo nancang sapi
  • Dhandan: Tali kanggo nggèrèt glondhongan kayu
  • Elis: Tali kendhali
  • Goci: Tali layangan
  • Godhi: Tali gombal
  • Jala jala: Tali kanggo mbendheng kelir
  • Janget/Ulap ulap: Tali blebet garane pethèl
  • Jejet: Tali plipitan
  • Keluh: Tali ing irung sapi
  • Klanthé: Tali caping
  • Kelat : tali kanggo narik/ngrubuhake wit kang ditegor
  • Koloran/Usus usus: Tali Kathok
  • Lilit Uwi : tali kang digawé saka welat pring kang digubetaké ing siladan
  • Pluntur: Tali ing gayor kanggo nggantung gong/nyangga gamelan
  • Rut : Tali cindhak (1–2 m) kanggo naleni gawan ing pit
  • Sandhat : tali kanggo naleni pethi jenazah nalika digawa menyang kuburan
  • Salang: Tali pikulan
  • Sawed: Tali pasangan sapi
  • Sendheng: Tali gendhéwa/langkap
  • Seling : Tali saka wesi (kabel/kawat)
  • Setagèn/Sabuk/Setut: Tali weteng wong
  • Suh: Tali sapu
  • Tutus: Tali saka irat iratan pring/penjalin
  • Tampar : Tali ukuran cilik lan dawa, kanggo larikan nalika tandur utawa ngundha layangan
  • Ulur: Tali kanggo ngulukake layangan
  • Upat upat: Tali pecut
  • Uwed: Tali kanggo ngubengake gangsingan