André Lwoff

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
André Michel Lwoff
André Lwoff nobel.jpg
André Michel Lwoff
Lair (1902-05-08)8 Mèi 1902
Ainay-le-Château
Pati 30 Sèptèmber 1994(1994-09-30) (umur 92)
Bangsa France Prancis
Alma mater Institute Pasteur
Kondhang ing Provirus
Bebungah Nobel Prize in Medicine in 1965
Leeuwenhoek Medal (1960)
Karièr ngèlmiah
Babagan Microbiology

André Michael Lwoff (Ainay-le-Château (Allier), 8 Mèi 1902 - Paris, 30 September 1994) piyambakipun punika ilmuwan saking Prancis.

Nalika taun 1921, Lwoff turut sarta kaliyan Institute Pasteur sasampunipun wisuda kanthi gelar sains saking Universitas Paris. Lwoff angsal gelar dhokter nalika taun 1927 kaliyan gelar Ph.D. nalika taun 1932. Sasampunipun PhD, Lwoff nelasaken wekdal kanggé sinau ngantos satunggal taun wonten Heidelberg inggih punika wonten ing laboratorium Otto Meyerhof (pamenang Bebungah Nobel nalika taun 1922). Nalika taun 1938, piyambakipun diangkat dados Kepala Pérangan wonten ing Institut Pasteur, wonten punika piyambakipun tetep wonten ing mrika ngantos akir taun 1950-an. Nalika taun 1959, Lwoff dados Profesor Mikrobiologi wonten ing Sorbonne, Paris. Sasampunipun pensiun saking Institut Pasteur nalika taun 1968, piyambakipun dados direktur Cancer Research Institute ngantos taun 1972.

Piyambakipun angsal Bebungah Nobel Fisiologi utawa Kedhokteran nalika taun 1965, sesarengan kaliyan Francois Jacob sarta Jacques Lucien Monod, amargi karya panalitèn pangaturan genetik kaliyan sintesis, enzim sarta virus. Kanthi cara sareng-sareng, kelompok punika saged mangertosi mekanisme, lisogenik ingkang saged dipun-ginakaken virus kanggé njangkiti baktèri. Karyanipun Lwoff wataranipun inggih punika Prekawis Morfogenesis Siliata (1950) kaliyan Tatanan Biologis (1962).

Boten namung angsal Bebungah Nobel, Lwoff mepunika anggota saking kelompok-kelompok ilmiah elit. Piyambakipun punika anggota kehormatan Harvey Society (1954), New York Academy of Sciences (1955), Royal Society of London (1958), kaliyan American Academy of Arts and Sciences (1958).

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Penghargaan Nobel Fisiologi utawa Kedhokteran