Francois Jacob

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
François Jacob
Lair (1920-06-17) 17 Juni 1920 (umur 99)
Nancy, Prancis
KawarganegaraanPrancis
Misuwur amargaoperon
Notable awardsPenghargaan Nobel dalam Fisiologi atau Kedhokteran taun 1965

François Jacob (lair ing Nancy, Prancis, 17 Juni 1920; umur 99 taun) inggih punika dhokter Prancis, ingkang naté angsal Bebungah Nobel Kedhokteran nalika taun 1965.

Sasampunipun nimba kawruh wonten ing Lycee Carnot, Paris, Jacob nglajengaken sekolah kadhokteran ten Paris. Salaminipun PD II, Jacob nggabung kaliyan Angkatan Bebas Prancis dhumateng London. Piyambakipun dikirim dados perwira medis wonten ing Afrika sarta Éropah. Jacob naté cidera nalika ten Tunisia kaliyan Normandia (Agustus 1944). Amargi cidera punika, Jacob boten saged praktek dhokter.

Nalika taun 1950, Jacob gabung kaliyan kelompok peneliti ing Institut Pasteur diketuai déning André Lwoff. Nalika taun 1951, piyambakipun angsal gelar sains, salajengipun angsal gelar dhoktor sains nalika taun 1954 ten Sorbonne. Sasampunipun lulus (1956), piyambakipun diangkat dados direktur laboratorium wonten ing Institut Pasteur. Nalika taun 1960, piyambakipun dados KaBag Genetika Sel. 1964, piyambakipun angsal kadudukan staf pengajar ing Collège de France.

Kinten-kinten taun 1961, Jacob sarta Jacques Lucien Monod neliti gagasan manawi kendali tingkat èksprèsi enzim wonten ing sel punika amargi wontenipun umpan balik nalika transkripsi sekuens DNA. Eksperimen sarta pamanggihan punika ndamel babagan biologi molekuler, mliginipun pangaturan transkripsi.

Nalika taun 1965, Jacob angsal Bebungah Nobel Fisiologi utawi Kedhokteran sesarengan kaliyan Jacques Monod sarta Andre Lwoff amargi panilitian punika. Jacob uga naté dados anggota Royal Society ing London (1973) sarta anggota Akademi Ilmiah Amérikah Sarékat (1969).

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cithakan:Penghargaan Nobel dalam Fisiologi atau Kedhokteran