Theloderma corticale

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rhacophorus fruhstorferi Ahl, 1927
Theloderma corticale
Theloderma corticale
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Amphibia
ordo: Anura
kulawarga: Rhacophoridae
Genus: Theloderma
Species: T. corticale
Jeneng binomial
Theloderma corticale
(Boulenger, 1903)
Sinonim
Rhacophorus corticalis Boulenger, 1903

Theloderma corticale kodhok lumut Vietnam, yaiku spesies kodhok ing kulawarga Rhacophoridae. Kodhog iki ditemokake Vietnam lan Cina.[1] Habitat alame subtropis utawa alas dataran rendah tropis kang lembab, urip ing banyu tawar, lan dhaerah wewatu.[1] Jeneng umum saka kodhok lumut kawiwitan saka kasunyatan yen kulite duweni bintik-bintik ijo lan ireng kaya lelumutan kang urip ing watu, lan bentuke kang efektif kamuflase utawa panyamaran.[1]

Deskripsi[sunting | sunting sumber]

Jeneng kodhok lumut iki kawiwitan saka anane kasunyatan yen [kulit]] saka kodhok duweni werna ijo lurik-lurik lan coklat kang kaya lumut urip ing dhuwur watu.[2] Kodhok-kodhok mau duweni bantalan pliket kang gedhe padha sikile lan wetenge kang alus.[1] Kaya kodhok-kodhok wit liyane, padha karo kodhok [[wadon] jinis iki ngrembakane luwih gedhe tinimbang kodhok lanang.[1] Nalika kodhok iki ngrembaka, gedhene awak bisa ngancik 7-8 cm.[1] Kodhok lumut iki yaiku panganane serangga kayata jangkrik, walang, coro, cacing, lan laler.[3]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f (en) http://www.pollywog.co.uk/care-sheets-and-gallery/theloderma-corticale.html, Tillson-Willis 2008.]Diundhuh tanggal 12 Juni 2010
  2. ^ Caldwell, J.P. (1996). "The evolution of myrmecophagy and its correlates in poison frogs (Family Dendrobatidae).". Journal of Zoology 240: 75–101.
  3. ^ Zweifel, Robert G. (1998). Cogger, H.G. & Zweifel, R.G.. ed. Encyclopedia of Reptiles and Amphibians. San Diego: Academic Press. pp. 95–97. ISBN 0-12-178560-2.

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.