Sukulen

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tetanduran sukulen, kayata ilat baya utawa Aloe iki, nyimpen banyu jroning daging godhong.

Tetanduran sukulen, uga ditepungi minangka sukulen utawa tetanduran lemu, iku tetanduran sing nahan banyu minangka adaptasi jroning iklim sing gersang utawa kahanan lemah. Tetanduran sukulen nyimpen banyu ing godhong, batang, lan uga ing oyoté.

Famili lan genus[sunting | sunting sumber]

Cactaceae: Rebutia muscula, sukulen batang
Crassulaceae: Crassula ovata, sukulen batang lan godhong
Gambar:Treecholla.jpg
Cylindropuntia imbricata: sukulen batang, sukulen kayu
Malvaceae: Adansonia digitata, sukulen batang
Nolinaceae: Beaucarnea recurvata, sukulen batang
Ruscaceae: Dracaena draco, sukulen batang

Daftar famili lan genus tetanduran ing endi spesies sukulen dumadi:

(sukulen geophytes) Eulophia, Liparis, Oeceoclades
(geophytes) Acroliphia, Bartholina, Bonatea, Brachycorythis, Brownleea, Centrostigma, Ceratandra, Corycium, Cynorkis, Didymoplexis, Disa, Disperis, Dracomonticola, Eulophia, Evotella, Gastrodia, Habernaria, Holothrix, Huttonaea, Neobolusia, Nervilia, Plicosepalus, Pachites, Platycoryne

Kanggo sapérangan famili, akèh-akèhé anggotané sukulen; minangka conto Cactaceae, Agavaceae, Aizoaceae, lan Crassulaceae.

Tabèl ing ngisor iki nuduhaké sapérangan spesies sukulen ing sapérangan famili:

Famili Sukulen # Bagéyan modifikasi Panyebaran
Agavaceae 300 Godhong Amérika Lor lan Tengah
Cactaceae 1600 Batang (oyot, godhong) Bawana Amérika
Crassulaceae 1300 Godhong (oyot) Nyebar ing saindhenging donya
Aizoaceae 2000 Godhong Afrika Kidul, Australia
Apocynaceae 500 Batang Afrika, Arabia, India, Australia
Didiereaceae 11 Batang Madagaskar (endemik)
Euphorbiaceae > 1000 Batang lan/utawa godhong lan/utawa oyot Australia, Afrika, Madagaskar, Asia, bawana Amérika, Eropah
Asphodelaceae 500 Godhong Afrika, Madagaskar, Australia
Portulacaceae  ? Godhong lan batang Bawana Amérika, Australia, Afrika

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Plants of Southern Africa Retrieved on 2010-1-1
  2. ^ FloraBase - The Western Australian Flora Retrieved on 2010-1-1
  3. ^ PlantZAfrica Retrieved on 2010-1-1
  4. ^ Australian Plant Names Index Retrieved on 2010-1-1

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Wiktionary-logo-en.png
Pirsani informasi ngenani Sukulen ing KamusWiki.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sukulen&oldid=829598"