Opuntia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pir eri
Opuntia littoralis var. vaseyi
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
(unranked): Angiospermae
(unranked): Eudicots
(unranked): Core eudicots
ordo: Caryophyllales
kulawarga: Cactaceae
Subkulawarga: Opuntioideae
Suku: Opuntieae
Genus: Opuntia
Mill.
Spesies

Luwih akèh, pirsani tèks.

Sinonim

lan pirsani tèks

Opuntia, uga ditepungi minangka nopales utawa kaktus dayung (pirsani ing ngisor), iku sawijining genus ing famili kaktus, Cactaceae.

Saiki, mung pir eri sing klebu jroning genus iki watara 200[1] spesies disebaraké ing mèh kabèh Amérika. Chollas saiki dipisahaké jroning genus Cylindropuntia, sing sapérangan isih nimbang subgenus saka Opuntia. Austrocylindropuntia, Corynopuntia lan Micropuntia uga asring dilebokaké jroning genus iki, nanging kaya Cylindropuntia dhèwèké katoné béda cukup becik. Brasiliopuntia lan Miqueliopuntia iku kerabat cerak saka Opuntia.


Tuwuhing cawang Pir Eri[sunting | sunting sumber]

Prickly Pear 2.JPG Prickly pear leaf bud.JPG Prickly Pear 2half.JPG Opuntia leaf.JPG
Kuncup muncul Kuncup tuwuh Kuncup tuwuh manèh Kuncup tuwuh luwih akèh manèh
Prickly Pear 4half.JPG Prickly Pear 5half.JPG Prickly Pear 5.JPG
Bantalan terus tuwuh Bantalan bisa dipangan (lembut) Bantalan diwasa


Spesies pilihan[sunting | sunting sumber]

Opuntia hibrida gampang antar spesies.[2] Iki bisa nyebabaké angèl anggoné klasifikasi. Uga, ora kabèh spesies sing kadhaftar ing kéné mungel sajatiné klebu genus iki.

Sawijining Opuntia ing sangarepé Jumping Cholla (Cylindropuntia fulgida)

Opuntia biyèn[sunting | sunting sumber]

Pirsani uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Jon P. Rebman, Ph.D., "What has happened to Opuntia?" San Diego Natural History Museum
  2. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng griffith2004

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  • Flag of Austria Austria (1995): The bug that changed history. Boatman's Quarterly Rreview 8(2). HTML fulltext
  • Flag of Austria Austria (2000): Effects of Opuntia megacantha on blood glucose and kidney function in streptozotocin diabetic rats. Journal of Ethnopharmacology 69(3): 247–252. Ana loop cithakan: Cithakan:Doi
    This citation will be automatically completed in the next few minutes. You can jump the queue or expand by hand PMID 10722207
    (HTML abstract)
  • Flag of Austria Austria (2002): Taxonomy, distribution, rarity status and uses of Canadian Cacti. Haseltonia 9: 17–25 Google Scholar PDF abstract
  • Flag of Austria Austria (1983): Effects of nopal (Opuntia sp.) on serum lipids, glycemia and body weight. Archivos de investigacion medica 14(2): 117–125. PMID 6314922 [Article in English, Spanish]
  • Flag of Austria Austria (1995): Ayahuasca Additive Plants. In: Ayahuasca Analogues: Pangaean Entheogens.
  • Flag of Austria Austria (2005): Interventions for preventing or treating alcohol hangover: systematic review of randomised controlled trials. Brit. Med. J. 331(7531): 1515–1518. Ana loop cithakan: Cithakan:Doi
    This citation will be automatically completed in the next few minutes. You can jump the queue or expand by hand PMID 16373736
    PDF fulltext
  • Flag of Austria Austria (1988): Natural Enemies of Cochineal (Dactylopius coccus Costa): Importance in Mexico. Journal of the Professional Association for Cactus Development 3: 43–49. PDF fulltext
  • Flag of Austria Austria (1998): Glycemic Effects of Various Species of Nopal (Opuntia sp.) in Type 2 Diabetes Mellitus. Texas Journal of Rural Health 16(1): 68–76.
  • Flag of Austria Austria (1997): Visionary Cactus Guide: Opunita [sic]. Retrieved 2007-OCT-15.
  • Flag of Austria Austria (2004): Effect of Opuntia ficus indica [sic] on Symptoms of the Alcohol Hangover. Arch. Intern. Med. 164(12): 1334–1340. PDF fulltext

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Opuntia&oldid=829589"