Melocactus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Melocactus
M. acipinosus
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
(unranked): Angiospermae
(unranked): Eudicots
(unranked): Core eudicots
ordo: Caryophyllales
kulawarga: Cactaceae
Subkulawarga: Cactoideae
Suku: Cereeae
Genus: Melocactus
Link & Otto
Spesies

Melocactus albicephalus
Melocactus andinus
Melocactus azureus
Melocactus bahiensis
Melocactus bellavistensis
Melocactus broadwayi
Melocactus caroli-linnaei
Melocactus concinnus
Melocactus conoideus
Melocactus curvispinus
Melocactus deinacanthus
Melocactus ernestii
Melocactus estevesii
Melocactus glaucescens
Melocactus grueberi
Melocactus harlowii
Melocactus horridus
Melocactus intortus
Melocactus lanssensianus
Melocactus lemairei
Melocactus levitestatus
Melocactus macracanthus
Melocactus matanzanus
Melocactus mazelianus
Melocactus neryi
Melocactus oreas
Melocactus pachyacanthus
Melocactus paucispinus
Melocactus perezassoi
Melocactus peruvianus
Melocactus praerupticola
Melocactus salvadorensis
Melocactus schatzlii
Melocactus smithii
Melocactus violaceus
Melocactus zehntneri

Melocactus (Melon kaktus) iku sawijining genus saka kaktus kanthi watara 40 spesies. Kaktus iki asli Karibia, Amérika Kidul bagéyan lor, kanthi sapérangan spesies ing sadawané Andes mudhun ngidul Peru, lan konsentrasi spesies ing lor-wétan Brazil.

Genus Kaktus Britton & Rose wis diajokaké minangka sinonimé genus iki.

Tanduran diwasa gampang ditepungi saka cephaliumé, struktur wol lan wulu-nglapisi ing pucuk tanduran, ing endi kembangé tuwuh nyolok.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Melocactus&oldid=829588"