Phyllanthaceae

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Phyllanthaceae
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Angiosperms
(unranked): Eudicots
(unranked): Rosidae
ordo: Malpighiales
kulawarga: Phyllanthaceae
Genera

Lihat teks

Suku meniran-meniran utawa Phyllanthaceae iku salah siji suku anggota tetanduran ngembang. Miturut Sistem klasifikasi APG II suku iki kalebu jroning bangsa Malpighiales, klad eurosids I.

Suku iki jroning Sistem Cronquist minangka anaksuku Phyllanthoideae saka suku kastuba-kastubaan (Euphorbiaceae), karo Drypeteae sing diwetokaké lan dilebokaké jroning suku Putranjivaceae. Ing sajeroné ana sangang tribus, 56 genera kanthi watara 1700 jinis saka werna-werna habitus: wit, grumbul, sarta terna. Anggota suku iki kasebar ing akèh dhaérah tropika.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Phyllanthaceae&oldid=830087"