Araceae

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Araceae
Arum maculatum
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Liliopsida
ordo: Alismatales
kulawarga: Araceae
Juss.
Genera

lihat teks.

Suku talas-talasan utawa Araceae nyakup manéka warna tanduran monokotil kanthi ciri khas kembang majemuk kanthi tipe "tongkol" sing nduwèni seludang (spatha). Jinis-jinisé akèh dikenal, sebagéyan amarga bisa dipangan uwiné, utamané saka genus Alocasia, Colocasia (tales bogor), sarta Amorphophallus (suweg); sebagéan amarga kaéndahané minangka pethètan, kaya Dieffenbachia, Aglaonema, sri rejeki (Maranta), lan kuping gajah (Anthurium); lan salah siji anggotané duwé rékor minangka kembang majemuk tunggal paling gedhé sadonya (kembang bangkai raksasa, Amorphophallus titanum Becc.).

Daftar genera[sunting | sunting sumber]

Anaksuku Aroideae[sunting | sunting sumber]

Anaksuku Calloideae[sunting | sunting sumber]

Anaksuku Gymnostachydoideae[sunting | sunting sumber]

Anaksuku Lasioideae[sunting | sunting sumber]

Anaksuku Monsteroideae[sunting | sunting sumber]

Anaksuku Orontioideae[sunting | sunting sumber]

Anaksuku Pothoideae[sunting | sunting sumber]

Anaksuku Lemnaoideae[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Araceae&oldid=821621"