Brassicaceae

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Brassicaceae
Lunaria rediviva
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Brassicales
kulawarga: Brassicaceae
Genera

lihat teks

Suku kubis-kubisan utawa Brassicaceae (utawa Cruciferae) yaiku salah siji suku anggota tetanduran ngembang. Jroning kulawarga iki ana sawetara jinis janganan sing migunani kanggo kauripan manungsa. Cruciferae iku jeneng sing luwih dhisik dipigunakaké sing maknané "pembawa silangan", sing nuduhaké ciri khas suku iki amarga nduwèni papat klopak kembang ding kasusun meèmper tanda silang utawa salib.

Brassicaceae ditemokaké ing mèh kabèh zona iklim sedheng nganti dhaérah tropika lan sing paling akèh tinemu ing kawasan Segara Tengah. Sacara sakabèhané, ana 350 marga (genus) lan watara 3.000 spesies. Kabèh marga dicantumaké ing artikel "Daftar marga anggota Brassicaceae".

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Brassicaceae&oldid=821625"