Suku Gaoshan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lurah Rukai kang lagi sowan ing Jurusan Antropologi ing Universitas Kekaisaran Tokyo nalika pamerintahan Jepang.

Suku Goushan (wong asli Taiwan) (basa Tionghoa: 原住民; pinyin: yuánzhùmín; Wade-Giles: yüan2-chu4-min2; Tongyong Pinyin: yuánjhùmín; basa Taiwan Pe̍h-oē-jī: gôan-chū-bîn, teges harafiah: "wong asli") iku wong asli utawa pribumi Taiwan. Suku Goushan iku kagplong wong Austronesia kang ana ing Taiwan, sadurunge ana Suku Han kang imigrasi ing gtaun 1600-an. Suku GaoShan sering uga asring daiarani Suku Aborigin saka Taiwan. Cacahe wong suku Gaosahn iku kurang luwih 2% saka 23 yuta saka cacahe wong Taiwan. Umume wong suku Goushan urip ing pagunungan la ing lembah rata ing sisih wetan Pulo Taiwan lan Pulo Lanyu.

Amarga papan panggonnan kang dinggoni wong Goushan iku beda-beda, basane, lan budayane uga beda banjur Suku Goushan dipantha-pantha dadisub-suku, kayata Suku Ami , Suku Taiya, Suku Paiwan, Suku Bunong, Suku Lukai, Suku Beinan, Suku Cao, Suku Saiya , Suku Yamai lan Suku Pingpu.[1] Kurang luwih ana 1.500 kang urip ing kutha-kutha gedhe kayata Shanghai, Beijing lan Wuhan, uga ing Propinsi Fujian.[1]

Suku Gaoshan ora nduweni aksara lan basa dhewe. Basa kang digunakake kagolong basa Indonesia saka rumpun basa Polinesia.[1]

Wong suku Goushan biyen seneng berburu, nanging saiki akeh sing padha dadi tani nandur pari, kenthang.[2] Saliyane iku uga ana kang ngingoni kewan, kayata babi, wedhus, asu, lan pitik.[2]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c baltyra.com The Goushan
  2. ^ a b indonesian.cri.cn
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Suku_Gaoshan&oldid=832700"