Suku Tajik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tajiks
Tashkorgan Tajik.jpg
Populasi total
41,028 (China)
Pedunung wigati ing
Taxkorgan Tajik Autonomous County
Basa

Sarikoli, Wakhi

Agama

Ismailism

Suku bangsa cedhak dhéwé

Iranian peoples

Suku Tajik iku salah siji suku kang urip ing Republik Rakyat Cina. Ing bageyan wetan kutha Pamir, Xinjiang kang dadi pintu gerbang mlebu ing China ing panggonan sakulone Taxkorgan Tajik Autonomous Country kutha kang dibangun wiwit taun 1950-an. Panggonan iki wis dipanggoni suku Tajik wiwit biyen. Akeh-akehe 41.028 Suku Tajik manggon ing sajroning masyarakat kang kompak ing Taxkorgan, lan ing Xinjiang kidul, uga kalebu Shache, Zepu, Yecheng lan Pishan. Saliyane suku Tajik ing Taxkorgan, urip bebarengan karo Suku Uygurs, Kirgizs, Xibes lan Hans.[1][2]

Wiwit dhisik, wong suku Tajik uripe ing padang rumput kanthi cara angon, lan bercocok tanam. Ing musim semi, Suku Tajik nandur jelai gandum, kacang-kacangan, lan tanduran kang bisa tahan nalika musim dingin. Wong suku Tajik angon kewan ternak nalika musim panas, golek suket, panen ing musim gugur, lan banjur thengok-thengok ing omah nalika musim dingin, uripe uga nomaden.

Wong lanang lan wadon migunakake kaus sikil kang dawa, sepatu bot kulit wedhus kang lembut lan dawa kanthi sol kulit yak, lan entheng lan bisa tahan suwi, mathuk kanggo mlaku-mlaku ing gunung. Para angon kewan ternak suku Tajik seneng dhahar mentega, susu asam, lan produk susu liyane. Kaum iki ora dhahar daging babi.

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Suku_Tajik&oldid=832710"