Kethèk (shio)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rolas sato-kéwan miturut shio:
Tikus Kebo
Macan Trewèlu
Naga Ula
Jaran Wedhus
Kethèk Jago
Asu Babi


Shio kethèk iku salah sijiné saka rolas shio sing ana ing kalèndher Cina/Tionghoa. Wong sing nduwé shio kethèk jaré sumèh atiné.

Daftar wong-wong sing nduwé shio kethèk:

Contho taun-taun shio kethèk:

Taun-taun shio kethèk lan limang unsur[sunting | sunting sumber]

Diwiwiti Dipungkasi Jinis Unsur
2 Februari 1908 21 Januari 1909 Lemah
20 Februari 1920 7 Februari 1921 Wesi
6 Februari 1932 25 Januari 1933 Banyu
25 Januari 1944 12 Februari 1945 Kayu
12 Februari 1956 30 Januari 1957 Geni
30 Januari 1968 16 Februari 1969 Lemah
16 Februari 1980 4 Februari 1981 Wesi
4 Februari 1992 22 Januari 1993 Banyu
22 Januari 2004 8 Februari 2005 Kayu
8 Februari 2016 27 Januari 2017 Geni
2028 2029 Lemah
2040 2041 Wesi


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kethèk_(shio)&oldid=837827"