Shio

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rolas sato-kéwan miturut shio:
Tikus Kebo
Macan Trewèlu
Naga Ula
Jaran Wedhus
Kethèk Jago
Asu Babi

Shio (Mandarin 生肖) iku zodhiak utawa rasi Cina. Saben rasi iki, dipracayani déning wong Tionghoa yèn nduwé pangaruh ing uriping wong. Jaré rasi iki nduwé pengaruh ing sipating wong.

Anging jaman saiki sing pracaya ora wong Tionghoa waé. Ing Tanah Jawa wong-wong Jawa saiki uga akèh sing pracaya karo budaya primbon Cina iki.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Shio&oldid=816949"