Asu (shio)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rolas sato-kéwan miturut shio:
Tikus Kebo
Macan Trewèlu
Naga Ula
Jaran Wedhus
Kethèk Jago
Asu Babi


Shio asu iku salah sijiné saka rolas shio sing ana ing kalèndher Cina/Tionghoa.

Miturut kapracayan wong Tionghoa, wong sing nduwé shio asu iku wong sing setya, jujur, lan bisa dipracayani, anging dhèwèké uga bisa keras kepala lan egois.

Wong sing nduwé shio asu cocog karo wong sing nduwé shio jaran, shio trewèlu lan shio macan.

Daftar wong-wong sing nduwé shio asu:

Contho taun-taun shio asu:

Taun-taun shio asu lan limang unsur[sunting | sunting sumber]

Diwiwiti Dipungksai Jinis Unsur
10 Februari 1910 29 Januari 1911 Wesi
28 Januari 1922 15 Februari 1923 Banyu
14 Februari 1934 3 Februari 1935 Kayu
2 Februari 1946 21 Januari 1947 Geni
18 Februari 1958 7 Februari 1959 Lemah
6 Februari 1970 26 Januari 1971 Wesi
25 Januari 1982 12 Februari 1983 Banyu
10 Februari 1994 30 Januari 1995 Kayu
29 Januari 2006 17 Februari 2007 Geni
19 Februari 2018 4 Februari 2019 Lemah
2030 2031 Wesi
2042 2043 Banyu
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Asu_(shio)&oldid=837824"