Babi (shio)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rolas sato-kéwan miturut shio:
Tikus Kebo
Macan Trewèlu
Naga Ula
Jaran Wedhus
Kethèk Jago
Asu Babi


Shio babi (aksara Hanzi: 猪; Pinyin: zhū) iku salah sijiné saka rolas shio sing ana ing kalèndher Cina/Tionghoa.

Miturut kapracayan wong Tionghoa, wong sing nduwé shio babi iku wong sing jujur, toleran lan kanca sing apik. Anging kabèh uga kerep ngejibaké wong liya. Kabèh uga kerep pracaya karo wong liya dadi kerep dianggep naif.

Wong sing nduwé shio babi cocog karo wong shio babi liyané, shio naga lan shio wedhus.

Pagawéyan sing cocog iku jaré widhang panglipur utawa widhang donya seni.

Daftar wong-wong sing nduwé shio babi:

Contho taun-taun shio babi:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Babi_(shio)&oldid=817211"