Tikus (shio)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rolas sato-kéwan miturut shio:
Tikus Kebo
Macan Trewèlu
Naga Ula
Jaran Wedhus
Kethèk Jago
Asu Babi


Shio tikus iku salah sijiné saka rolas shio sing ana ing kalèndher Cina/Tionghoa.

Miturut kapracayan wong Tionghoa, wong sing nduwé shio tikus iku wongé kréatif, jujur, murah hati, ambisius, gampang nesu lan boros. Wong sing nduwé shio iki bisa kekancan karo shio kethèk lan shio naga. Nanging ora bisa akur karo shio jaran.

Daftar wong-wong sing nduwé shio tikus:

Contho taun-taun shio tikus:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tikus_(shio)&oldid=817130"