Jago (shio)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Rolas sato-kéwan miturut shio:
Tikus Kebo
Macan Trewèlu
Naga Ula
Jaran Wedhus
Kethèk Jago
Asu Babi


Shio jago (雞 Pinyin: ) iku salah sijiné saka rolas shio sing ana ing kalèndher Cina/Tionghoa.

Miturut kapracayan wong Tionghoa, wong sing nduwé shio jago iku wongé tlatèn nyambut gawé lan mesthi wis pasthi ing kaputusané. Kabèh ora wedi ngetokaké apa sing ana ing pikirané lan mula iku katon kaya wong sing sok pamèr. Jaré gawéyan sing cocog iku nduwé restoran lan dadi panjlajah donya.

Daftar wong-wong sing nduwé shio jago:

Contho taun-taun shio ayam:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jago_(shio)&oldid=837825"