Tom Hanks

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tom Hanks
Tom Hanks, February 2004.jpg
Tom Hanks pada tahun 2004.
Asma wiyosan Thomas Jeffrey Hanks
Miyos 9 Juli 1956 (umur 58)
Concord, California, Amerika Serikat
Pakaryan Pemeran, Produser, Sutradara, Pemeran alih suara, Penulis
Taun aktif 1979 - sekarang
Sisihan Rita Wilson (1988-sekarang)
Samantha Lewes (1978-1987)

Thomas "Tom" Jeffrey Hanks (lair 9 Juli 1956; umur 58 taun) dheweké kuwi aktor saka Amerika Serikat kang wus menangaké Academy Awards nganti kaping loro, ora namung kuwi, dheweké uga tau dadi produser ning televisi HBO, Band of Brothers, bebarengan karo Steven Spielberg.[1] Tom Hanks lair ing kutha Concord, California, AS.[1]dikenal sawijining aktor, sutradara, penulis naskah kang wis hasil menangké Academy Awards (Oscar).[1]

Hanks nikah ora namung ping siji, garwa kang pisanan kuwi aktris kang namané Samantha Lewes, banjur cerai taun 1987, nikah maneh karo aktris Rita Wilson taun 1988 tekan saiki.[1] saka perkawinané karo kaloro wanita mau, Hanks duweni putra papat, telu lanang lan siji wadon.[1]

Kanggo pecinta film-film Hollywood, nama Tom Hanks lan Julia Roberts jelas or asing maneh. [2] Nama-nama mau kayané jadi jaminan film-film bermutu sekaligus film kang nghasilké keuntungan akeh kanggo studio. [2] Sapa nyangka yen nggabungké wong loro mau ing film nyatané ora nghasilké keuntungan finansial kang jumlahé akeh. [2] Ana sing anduweni pamikiran menawa Tom Hanks ning filmé ora nghasilké dhuwit akeh ing waktu kang singkat, ananging Faktané, LARRY CROWNE pancen nghasilké kira-kira US$18,7 yuta saka sasi 1 Juli kepungkur.[2]

FILMOGRAFI[sunting | sunting sumber]

Film kang tau dibintangi dening Tom Hanks[1]:

  • 1980 HE KNOWS YOU'RE ALONE
  • 1982 MAZES AND MONSTERS
  • 1984 SPLASH
  • 1984 BACHELOR PARTY
  • 1985 THE MAN WITH ONE RED SHOE
  • 1985 VOLUNTEERS
  • 1986 THE MONEY PIT
  • 1986 NOTHING IN COMMON
  • 1986 EVERY TIME WE SAY GOODBYE
  • 1987 DRAGNET
  • 1988 BIG
  • 1988 PUNCHLINE
  • 1989 TURNER & HOOCH
  • 1989 THE 'BURBS
  • 1990 JOE VERSUS THE VOLCANO
  • 1990 THE BONFIRE OF THE VANITIES
  • 1992 A LEAGUE OF THEIR OWN
  • 1992 RADIO FLYER
  • 1993 SLEEPLESS IN SEATTLE
  • 1993 PHILADELPHIA
  • 1994 FORREST GUMP
  • 1995 APOLLO 13
  • 1995 TOY STORY
  • 1996 THAT THING YOU DO!
  • 1998 SAVING PRIVATE RYAN
  • 1998 YOU'VE GOT MAIL
  • 1999 TOY STORY 2
  • 1999 THE GREEN MILE
  • 2000 CAST AWAY
  • 2002 ROAD TO PERDITION
  • 2002 CATCH ME IF YOU CAN
  • 2004 THE TERMINAL
  • 2004 THE LADYKILLERS
  • 2004 ELVIS HAS LEFT THE BUILDING
  • 2004 THE POLAR EXPRESS
  • 2006 THE DA VINCI CODE
  • 2006 CARS
  • 2007 THE SIMPSONS MOVIE
  • 2007 CHARLIE WILSON'S WAR
  • 2008 THE GREAT BUCK HOWARD
  • 2008 MAMMA MIA!
  • 2009 ANGELS & DEMONS
  • 2009 THE NATIONAL PARKS: AMERICA'S BEST IDEA
  • 2009 WHERE THE WILD THINGS ARE
  • 2010 TOY STORY 3
  • 2011 LARRY CROWNE
  • 2012 EXTREMELY LOUD AND INCREDIBLY CLOSE

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)Tom Hanksdipununduh tanggal 20 Juni 2011
  2. ^ a b c d (id)Berita Tom Hanksdipununduh tanggal 20 Juni 2011


Awards and achievements
Sing mengku  sadurungé:
Al Pacino
untuk Scenf of a Woman
Aktor Terbaik (Oscar)
1993
untuk Philadelphia
Diganti déning:
Tom Hanks
untuk Forrest Gump
Sing mengku  sadurungé:
Tom Hanks
untuk Philadelphia
Aktor Terbaik (Oscar)
1994
untuk Forrest Gump
Diganti déning:
Nicolas Cage
untuk Leaving Las Vegas


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tom_Hanks&oldid=831216"