Nicolas Cage

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Nicolas Cage

Latar wuri
Alias Nicholas Kim Coppola
Lair 7 Januari 1964 (umur 50)
Asal Long Beach, California, Amerika Serikat
Taun aktif 1986 - sekarang

Nicolas Cage inggih punika putra saking Professor sastra Agustus Coppola (saderek saking sutradara Francis Ford Coppola) kaliyan penari/koreografer Joy Vogelsang, Cage nggantos asmanipun wiwit kariripun, sedaya wau supados gadhahi reputasi piyambak. Wiwit sekolah teater wonten Beverly Hills High (sinaosa piyambakipun medal nalika yuswa 17), piyambakipun gadhahi bageyan sakedhik saking Fast Times wonten Ridgemont High (1982). Ing wiwit 20-an, piyabakipun gesang kaliyan Jenny Wright kirang langkung kalih taun lan selajengipun kaliyan Uma Thurman.[1]

Film Nicolas Cage[sunting | sunting sumber]

Taun Film Dados Cathetan
2008 The Dance Billy "The Kid" Roth
2007 Next Cris Johnson uga dados produser
Ghost Rider Johnny Blaze/Ghost Rider
Time to Kill Film kaping kalih piyambakipun, lan miwiti damel film ing taun 1990.
National Treasure 2 Ben Gates
2006 The Wicker Man Edward Malus uga dados produser
World Trade Center Sgt. John McLoughlin
The Ant Bully Zoc (Voice)
2005 The Weather Man David Spritz
Lord of War Yuri Orlov uga dados produser
2004 National Treasure Ben Gates
2003 Matchstick Men Roy Waller
2002 Adaptation. Charlie/Donald Kaufman Nominasi kagem Academy Award - Aktor paling sae
Sonny Acid Yellow uga dados produser lan sutradara
Windtalkers Sergeant Joe Enders
2001 Christmas Carol: The Movie Jacob Marley (suara)
Captain Corelli's Mandolin Captain Antonio Corelli
Italian Soldiers Dokumenter
2000 Welcome to Hollywood Dokumenter
Gone in Sixty Seconds Randall "Memphis" Raines
The Family Man Jack Campbell
1999 Bringing Out the Dead Frank Pierce
8mm Tom Welles
1998 Junket Whore Dokumenter
Snake Eyes Rick Santoro
City of Angels Seth
1997 Face/Off Castor Troy/Sean Archer
Con Air Cameron Poe
Sean Connery, an Intimate Portrait Dokumenter
1996 The Rock Dr. Stanley Goodspeed
1995 Leaving Las Vegas Ben Sanderson Pamenang Academy Award-Aktor paling sae
Kiss of Death Little Junior Brown
1994 Trapped in Paradise Bill Firpo
It Could Happen to You Charlie Lang
Guarding Tess Doug Chesnic
A Century of Cinema Dokumenter
1993 Amos & Andrew Amos Odell
Deadfall Eddie
1992 Honeymoon in Vegas Jack Singer
Red Rock West Michael Williams
1991 Zandalee Johnny
1990 Wild at Heart Sailor
Fire Birds Jake Preston
Time to Kill Enrico Silvestri
1989 Vampire's Kiss Peter Leow
1988 Never on Tuesday Man In Red Sports Car kameo
1987 Moonstruck Ronny Cammareri
Raising Arizona H. I. McDunnough
1986 Peggy Sue Got Married Charlie Bodell
The Boy in Blue Ned Hanlan
1984 Birdy Sergeant l Columbato
The Cotton Club Vincent Dwyer
Racing with the Moon Nicky/Bud
1983 Rumble Fish Smokey
Valley Girl Randy
1982 Fast Times at Ridgemont High Brad's Bud

[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)www.moviefone.com(dipuntingali tanggal 10 Oktober 2011)
  2. ^ (en)www.imdb.com(dipuntingali tanggal 10 Oktober 2011)



Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nicolas_Cage&oldid=833041"