Johnny Depp

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Johnny Depp

During the Paris premiere of Public Enemies in July 2009
Lair John Christopher Depp II
9 Juni 1963 (umur 51)
Owensboro, Kentucky, U.S.
Pakaryan Actor, screenwriter, director, producer, musician
Taun aktif 1984–present
Garwa Lori Anne Allison (1983–86)
Partner Sherilyn Fenn (1985–88)
Winona Ryder (1989–93)
Kate Moss (1994–98)
Vanessa Paradis (1998–present)
Putra/putri Lily-Rose Melody Depp (born 1999)
John Christopher "Jack" Depp III (born 2002)[1]


Johnny Depp (lair ing Owensboro, Kentucky, Amérika Sarékat, 9 Juni 1963; umur 51 taun jeneng laire John Christopher Depp II) yakuwi aktor saka Amérika Sarékat kang dadi nominasi ning Academy Award, Dheweke kondhang amarga pinter meranake karakter kang beda-beda, Dheweké katurunan Indian Cherokee.[2] Miturut Depp, mbah buyuté kuwi wanita Cherokee.[2] Depp dikenal pinter anggoné meranaké lakon-lakon ning film kang diperanaké dening dheweké.[3] Johnny tau njalin asmara karo aktris Hollywood kang dadi lawan mainé ning film EDWARD'S SCISSORHAND.[3] Sawisé hubungané pedhot, dheweké karo supermodel Inggris Kate Moss, ananging hubungan iki uga ora suwe.[3] Hubungané kang paling akir yaiku karo penyanyi Vanessa Paradis, lan wus dikaruniai anak loro tanpa nikahan.[3] Sawisé omah-omah bebarengan karo Vanessa, dheweké nikah karo Lori Anne Allison kang profesiné dadi make up artis.[3] Bebrayanané ora suwe.[3] Sakloron cerai sawisé nikah telung taun.[3]


KARIR[sunting | sunting sumber]

Johnny Depp mungkin bisa disebat dadi [[aktor] kang paling nengsemi ning donya industri film Hollywood amarga karakter Captain Jack Sparrow kang diparanaké ning film PIRATES OF CARIBBEAN: THE CURSE OF BLACK PEARL ning taun 2003.[3] Minangka sadurungé nyapai kasuksesan, dheweké tau keecanduan narkotik.[3] Johnny uga tau putus sekolah ning umur 15 taun.[3]

Uripé mulai maju nalika bebrayanan karo Lori A. Depp, lan mutusaké pindah maring Los Angeles.[3] Ning kana dheweké ketemu karo aktor Nicolas Cage, kang ngenalaké dunya hiburan.[3] Dheweké aktor pisanan kang dinominasikaké Oscar lewat film Disney.[2]


FILMOGRAFI[3][sunting | sunting sumber]

  • 1984: A NIGHTMARE ON ELM STREET
  • 1985: PRIVATE RESORT
  • 1986: PLATOON
  • 1990: EDWARD SCISSORHANDS, CRY BABY
  • 1993: BENNY & JOON, WHAT'S EATING GILBERT GRAPE
  • 1994: ED WOOD
  • 1995: NICK OF TIME, DON JUAN DEMARCO, DEAD MAN
  • 1997: THE BRAVE, DONNIE BRASCO
  • 1998: FEAR AND LOATHING IN LAS VEGAS
  • 1999: SLEEPY HOLLOW, THE ASTRONAUT'S WIFE
  • 2000: CHOCOLAT, THE NINTH GATE, BEFORE NIGHT FALLS
  • 2001: THE MAN WHO CRIED, FROM HELL, BLOW
  • 2003: ONCE UPON A TIME IN MEXICO, PIRATES OF THE CARIBBEAN: THE CURSE OF THE BLACK PEARL
  • 2004: FINDING NEVERLAND, SECRET WINDOW
  • 2005: THE LIBERTINE, CORPSE BRIDE, CHARLIE AND THE CHOCOLATE FACTORY
  • 2006: PIRATES OF THE CARIBBEAN: DEAD MAN'S CHEST
  • 2007: PIRATES OF THE CARIBBEAN: AT WORLD'S END, SWEENEY TODD: THE DEMON BARBER OF FLEET STREET
  • 2008: THE RUM DIARY, PINK FLOYD: THE MOVIE
  • 2009: WHEN YOU'RE STRANGE
  • 2010: THE IMAGINARIUM OF DOCTOR PARNASSUS, ALICE IN WONDERLAND, THE TOURIST
  • 2011: RANGO, PIRATES OF THE CARIBBEAN: ON STRANGER TIDES, THE RUM DIARY, JACK & JILL
  • 2012: 21 JUMP STREET, DARK SHADOWS


PENGHARGAAN[3][sunting | sunting sumber]

  • 1990: ShoWest Award - Male Star of Tomorrow
  • 1996: London Critics Circle Film Awards
  • ALFS Award: Actor of the Year

Ed Wood and Don Juan DeMarco

  • 1998: Golden Aries (Russian Guild of Film Critics) - Best Foreign Actor
  • 1999: César Awards, France

Honorary Award

  • 1999: Screen Actors Guild Award - Bintang ning Walk of Fame

Motion Picture, 16 November 1999, di 7020 Hollywood Blvd.

  • 2000: Blockbuster Entertainment Awards - Aktor favorit
  • 2003: Screen Actors Guild Awards - Aktor utama kang panampilané nengsemi.

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

  • 2004: Teen Choice Award - Trik film pilihan
  • 2004: Teen Choice Award - Aksi film laga pilihan

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

  • 2004: IFTA Award - Aktor internasional paling apik
  • 2004 MTV Movie Award Mexico

Panampilan paling apik

  • Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
  • 2004 MTV Movie Award

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Baby boy for Depp and Paradis", BBC News, September 18, 2002. diaksès tanggal November 21, 2008. 
  2. ^ a b c (id)berita johnny depp dipununduh tanggal 12 Juli 2011
  3. ^ a b c d e f g h i j k l m n (id)biografi johnny deep dipununduh tanggal 12 JUli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Johnny_Depp&oldid=830971"