Leonardo DiCaprio

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio yaiku aktor saka Amerika Serikat lan produser film.[1] Dhèwèké dadi nominasi kanggo Golden Globe Award ping wolu mawa aktor, lan menangaké Golden Globe Award kanggo Aktor paling apik ing filmé The Aviator rikala tahun 2004.[1] Dhèwèké uga tau dinominasikaké déning Academiy Award, Screen Actors Guild, Satellite Awards, lan British Academy of Arts Film lan Televisi.[1] Leonardo lahir ing Los Angeles, California, Amerika Serikat tanggal 11 November 1974.[1] Dhèwèké miwiti karir artisé mawa dadi bintang iklan ing TV, sadurungé éntuk peran ing serial TV kaya sinetron Santa Barbara lan sitkom Growing Pains ing tahun 1990-an.[2] Dhèwèké miwiti maén ing the comedic sci-fi horror film Critters 3 (1991) lan éntuk kritik rikala maén ing This Boy's Life (1993). DiCaprio diakoni dadi aktor kang apik rikala nyengkuyung ing film What's Eating Gilbert Grape (1993) lan Marvin's Room (1996), sarta dadi paraga utama ing Basketball Diaries (1995) lan Romeo + Juliet (1996), sadurungé misuwur mawa internasional ing filmé Cameron, Titanic(film 1997) .[2] Wiwit 2000-an, DiCaprio wis tau dinominasikaké kanggo penghargaan film gaweané Catch Me If You Can (2002), Gangs of New York (2002), The Aviator (2004), Blood Diamond (2006), The Departed (2006), lan Revolutionary Road (2008).[2] Filme Shutter Island (2010) lan Inception (2010) kang dadi film paling suksès lan éntuk bati paling gedhé.[2] Dhèwèké uga duwé perusahaan produksi kang jenengé Appian Way Productions kang wis ngasilaké film Gardener of Eden (2007) lan Orphan (2009).[2]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Tahun Judul Peranan Cathetan
1991 Critters 3 Josh
1992 Poison Ivy Guy
1993 This Boy's Life Tobias "Toby" Wolff
What's Eating Gilbert Grape Arnie Grape Academy Award sing kasiji lan nominasi Golden Globe umur 19 tahun
1995 The Quick and The Dead Fee Herod "The Kid"
The Basketball Diaries Jim Carroll
Total Eclipse Arthur Rimbaud
1996 Romeo + Juliet Romeo Montague
Marvin's Room Hank Nominasi SAG kanggo Ensemble paling apik
1997 Titanic Jack Dawson Nominasi kanggo Aktor Drama Terbaik Golden Globe 1998 lan 2 SAG Awards; Film iki menangake 11 Academy Awards
1998 The Man in the Iron Mask King Louis XIV/Philippe
Celebrity Brandon Darrow
2000 The Beach Richard Fischer
2001 Don's Plum Derek
2002 Catch Me If You Can Frank William Abagnale Jr. Nominasi kanggo Aktor Drama Terbaik ing Golden Globe 2003
Gangs of New York Amsterdam Vallon
2004 The Aviator Howard Hughes Nominasi kanggo Aktor Terbaik Academy Award 2005 dan 2 SAG Award; menangake Golden Globe.
2006 Blood Diamond Danny Archer Nominasi kanggo Aktor Terbaik ing 2007 Academy Award, Golden Globe dan SAG Awards
The Departed William "Billy" Costigan Jr. Nominasi kanggo Aktor Drama Terbaik ing 2007 Golden Globe lan 2 SAG Awards (Aktor Pendukung Terbaik lan Best Ensemble)
2007 The 11th Hour Narator/Produser
2008 Body of Lies Roger Ferris
Revolutionary Road Frank Wheeler rilis. 26 Desember 2008
2009 Shutter Island Edward "Teddy" Daniels
Akira Producer diumumkan; sebagai Produser
The Chancellor Manuscript Peter Chancellor diumumkan
The Rise of Theodore Roosevelt Theodore Roosevelt diumumkan
Brave New World John The Savage diumumkan
2010 Inception Dom Cobb Nominasi kanggo Aktor Drama Terbaik ing Golden Globe 2011
Hubble 3D Narator
2011 J. Edgar J. Edgar Hoover Nominasi kanggo Aktor Drama Terbaik ing Golden Globe 2012
2012 Django Unchained Calvin Candie
2013 The Great Gatsby Jay Gatsby
The Wolf of Wall Street Jordan Belfort Aktor Komedi Terbaik ing Golden Globe lan nominasi kanggo Academy Awards 2014
2015 The Revenant Hugh Glass

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (id)dicaprio dot com (dipunundhuh tanggal 20 Desember 2012)
  2. ^ a b c d e (id)Leonardo DiCaprio (dipunundhuh tanggal 20 Desember 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Leonardo_DiCaprio&oldid=885704"