Elijah Wood

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Elijah Wood
Elijah Wood 2.jpg
Elijah Wood
Asma wiyosan Elijah Jordan Wood
Miyos 28 Januari 1981 (umur 33)
Cedar Rapids, Iowa, AS
Asma sanès Lij, Eli, Elwood (nama panggilan)
Taun aktif 1989 - sekarang

Elijah Jordan Wood (lair 28 Januari 1981; umur 33 taun) dheweké aktor Amerika Serikat kang dhuwuré 168 cm, dheweké kondhang nalika main ning film trilogy kang judulé The Lords of The Ring, Aktor saka Amerika iki anggawe debut filmé dadi peran pembantu cilik-cilikan ning film BACK TO THE FUTURE PART II (nalika taun 1989). [1] Dheweké kuwi anak kaping loro saka telu anak.[1] Miwiti kariré dadi model bayaran. [1] Dheweké uga tau meu ning video Paula Abdul, nganti akiré dheweké mulai dilirik karo para produser.[1]

Elijah miwiti karir ning dunya peran kang luwih luwas awit umuré 9 taun. [1] Awit kuwi dheweké mulai diakoni ddai artis vilik kang anduweni potensi. [1] Elijah Wood kondhang amarga perané dadi Frodo Baggins ning film trilogi THE LORD OF THE RINGS, Film kang dijukut saka novel kang judulé padha, karyané J.R.R Tolkien. [1] Awit kuwi kariré tambah maju lan olih peran ning film-film liyané, kayata film kang judulé BOBBY, ETERNAL SUNSHINE OF THE SPOTLESS MIND, SIN CITY, GREEN STREET dan EVERYTHING IS ILLUMINATED.[1]

Elijah tau mbintangi film DAY ZERO (2007), lan mampu nyuarakaké karakter utamané kanthi apik (Mumble), ning film animasi kang judulé HAPPY FEET. [1] Dhewekémainaké peran dadi turis Amerika kang dadi vampir ning PARIS, JE T'AIME. [1] Nalika taun 2005, dheweké mulai ngadegaké label rekamané dhewe, Simian Records.[1]

Taun 2006, dheweké ddai aktor pangisi suara kang kondhang ning video game lan dadi ikon video game SPYRO THE DRAGON. [1] Taun 2008, dheweké dadi wong pisanan kang nyeberang Victoria Falls karo tali ning perané kang judulé ADRENALIN JUNKIE.[1]

Taun 2011, dheweké main ning film THE HOBBIT, film fiksi dening Peter Jackson.[2] Film iki langsung digarap dening Peter, yakuwi THE HOBBIT: AN UNEXPECTED JOURNEY diputer tanggal 14 Desembar taun 2012 lan THE HOBBIT: THERE AND BACK AGAIN kang dijadwalaké ning tanggal 13 Desember taun 2013]].[2] Mulai syutingé ning New Zealand bebarengan karo Orlando Bloom, Ian McKellen, Cate Blanchett, Hugo Weaving lan Stephen Fry.[2]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Film[sunting | sunting sumber]

Tahun Film Peran Catatan
1989 Back to the Future Part II Video-Game Boy #2 bit part
1990 Child in the Night Luke TV Film
Internal Affairs Sean Stretch minor role
Avalon Michael Kaye major role
The Witness Little Boy short film
1991 Paradise Willard Young
1992 Day-O Day-O TV Film
Forever Young Nat Cooper
Radio Flyer Mike
1993 The Good Son Mark Evans
The Adventures of Huck Finn Huckleberry Finn
1994 North North
The War Stuart 'Stu' Simmons
1996 Flipper Sandy
1997 Oliver Twist Jack 'The Artful Dodger' Dawkins TV Film
The Ice Storm Mikey Carver
1998 Deep Impact Leo Beiderman
The Faculty Casey Connor
1999 The Bumblebee Flies Anyway Barney Snow
Black and White Wren
2000 Chain of Fools Mikey Direct-to-video
2001 The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring Frodo Baggins
Ash Wednesday Sean Sullivan
2002 The Lord of the Rings: The Two Towers Frodo Baggins
The Adventures of Tom Thumb and Thumbelina Tom Thumb (voice) Direct-to-video
All I Want aka Try Seventeen Jones Dillon Direct-to-video
2003 The Lord of the Rings: The Return of the King Frodo Baggins
The Long and Short of It First Assistant Director Short Film
Spy Kids 3-D: Game Over The Guy Cameo
2004 Eternal Sunshine of the Spotless Mind Patrick
2005 Sin City Kevin
Everything Is Illuminated Jonathan Safran Foer
Green Street Matt Buckner
2006 Bobby William Avary
Happy Feet Mumble (Voice)
The Legend of Spyro: A New Beginning Spyro Video Game
2007 Paris, je t'aime David
The Legend of Spyro: The Eternal Night Spyro Video Game
Day Zero Aaron Feller US Release: January 18, 2008
2008 The Oxford Murders Martin Spain Release: January 18, 2008
The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon Spyro Video Game
2009 9 9 (Voice)
2010 The Romantics Chip January 27, 2010 Sundance Film Festival
The Legend of Spyro 3D Spyro (Voice) in production
The Passenger Iggy Pop pre-production
2011 Happy Feet 2 in 3D Mumble (Voice) filming


Televisi[sunting | sunting sumber]

Tahun Judul Peran Catatan
1994 Frasier Ethan (voice) Guess Who's Coming to Breakfast - TV Episode
1996 Homicide: Life on the Street McPhee Broadman The True Test- TV Episode
Adventures from the Book of Virtues Icarus (voice) Responsibility - TV Episode
2002 Franklin (TV series) Coyote (voice)
The Electric Playground  ? TV Episode
2003 Saturday Night Live Host TV Episode
2004 The Osbournes Himself TV Episode
King of the Hill Jason (voice) Girl, You'll Be a Giant Soon- TV Episode
2006 Robot Chicken William David Reynolds (voice) Sausage Fest - TV Episode
American Dad! Ethan (voice) Iced, Iced Babies - TV Episode
Punk'd Himself TV Episode
Saving a Species: The Great Penguin Rescue Host and Narrator TV Special
2007 Yo Gabba Gabba! Himself TV Episode
2008 Friday Night Project Himself Guest host
2008 Celebrity Adrenaline Junkie Himself Rafting down the Zambezi
2010 "Family Guy" Himself TV Episode



Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m (id)biografi elijah wood dipununduh tanggal 22 Juli 2011
  2. ^ a b c (id)berita elijah wood dipununduh tanggal 22 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Elijah_Wood&oldid=831327"