Film

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg
Film pisanan sing tau digawé

Film (cara pocapan: [fi'ləm] utawa fɛ'ləm) utawa pilèm iku gambar-urip, uga asring diarani movie ing basa Inggris (pisanané plèsètan kanggo 'pindhah gambar'). Film, sacara kolèktif, kérép diarani 'sinéma'. Gambar-urip iku wangun sèni, wangun populèr saka hiburan, lan uga bisnis.

Film diasilaké kanthi rekaman saka wong lan benda (klebu fantasi lan figur palsu) mawa kamera, lan/utawa déning animasi.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Film&oldid=830125"