Paula Abdul

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Paula Abdul

Latar wuri
Jeneng Paula Julie Abdul
Asal San Fernando, California, AS
Pegawéyan Penyanyi, koreografer, penari, aktris
Taun aktif 1986–sekarang
Situs wèb Official Site of Paula Abdul

Paula Julie Abdul (play /ˈæbdl/; lair 19 Juni 1962) inggih menika aktris rekaman, penari, lan bintang film televisi saking Amerika Serikat.[1] Taun 1980, Abdul miwiti karieripun minangka cheerleader saking klub basket Los Angeles Lakers.[2] Paula nate mlebet kalawarti Billboard Hot 100.[2] Paula Abdul ugi nate pikantuk kanugrahan Grammy tumrap Video musik paling sae video musik"Opposites Attract" lan angsal kalih kanugrahan ing bab koreografi tari "Primetime Emmy Award for Outstanding Choreography".[2] Sasampunipun periode sukses menika, Paula lajeng nyobi karier profesionalipun ing taun 2000 kanthi main ing serial televisi American Idol. Abdul gantos karier sanesipun ing serial TV CBS's Live to Dance, kanthi debutipun ing Januari 2011.[2]

Kulawarganipun[sunting | sunting sumber]

Ramanipun Paula Abdul asmanipun Harry Abdul, satunggalipun tiyang Yahudi saking Syiria. Paula dipunlairaken ing Aleppo, Syiria lan ageng ing Brazil, lajeng pindhah dhateng Amerika Serikat. [3] Ibunipun Paula asmanipun Lorraine M. (née Rykiss), satunggalipun tiyang Yahudi Kanada lan aslinipun saking Minnedosa, Manitoba, ing tapal wates negari Rusia lan Ukraina.[4] Paula nggadhahi rayi ingkang asmanipun Wendy. Taun 1980, Paula sekolah ing Van Nuys High School.[4]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)Paula Abdul - LoveToKnow Celebrity dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)
  2. ^ a b c d (en)Chart Beat: T.I., James Taylor, Kellie Pickler dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)
  3. ^ (en)Israeli minister, American Idol dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)
  4. ^ a b (en)Descendants of Unknown Rykiss dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)


Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

(en)Paula Abdul - LoveToKnow Celebrity

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paula_Abdul&oldid=880100"