Dhaptar Presidhèn Indonésia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Daftar Présidhèn Indonésia)
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Daftar iki daftar resmi Presidhen Indonesia sing wiwit maréntah sawisé Proklamasi RI ing taun 1945 nganti sepréné.

No Asma Wiwitan Masa Bakti Serah Terima Masa Bakti Partai
1 Dr. Ir. Sukarno 17 Agustus 1945 12 Maret 1967 Nonpartisan
2 Jen. (Purn.) Soeharto 12 Maret 1967 21 Mei 1998 Golkar
3 Prof. Dr. Dipl. Ing. B. J. Habibie 21 Mei 1998 20 Oktober 1999 Golkar
4 Abdurrahman Wahid 20 Oktober 1999 23 Juli 2001 Partai Kebangkitan Bangsa (PKB)
5 Megawati Soekarnoputri 23 Juli 2001 20 Oktober 2004 Partai Demokrasi Indonesia Perjuangan (PDI-P)
6 Susilo Bambang Yudhoyono 20 Oktober 2004 20 Oktober 2014 Partai Demokrat (PD)
7 Joko Widodo 20 Oktober 2014 (2019) Partai Demokrasi Indonesia Perjuangan (PDI-P)


# Presiden Wiwitan njabat Pungkasan njabat Partai Wakil Presidhen Periode
1 Sukarno Soekarno.jpg 18 Agustus 1945 19 Desember 1948 Nonpartisan Mohammad Hatta 1
Syafruddin Prawiranegara
(Ketua PDRI)[1]
Sjafrudin prawiranegara.jpg 19 Desember 1948 13 Juli 1949 Nonpartisan Lowong
Sukarno 13 Juli 1949 27 Desember 1949 Nonpartisan Mohammad Hatta
Sukarno
(Presiden RIS)[2]
27 Desember 1949 15 Agustus 1950 Nonpartisan Lowong
Assaat
(Pemangku Sementara
Jabatan Presiden RI)
[2]
100px Nonpartisan
Sukarno 15 Agustus 1950 1 Desember 1956 Nonpartisan Mohammad Hatta
1 Desember 1956 22 Februari 1967 Lowong
2 Soeharto
(Pejabat Presiden)[3]
President Suharto, 1993.jpg 22 Februari 1967 27 Maret 1968 Golkar
Soeharto 27 Maret 1968 24 Maret 1973 2
24 Maret 1973 23 Maret 1978 Hamengkubuwana IX 3
23 Maret 1978 11 Maret 1983 Adam Malik 4
11 Maret 1983 11 Maret 1988 Umar Wirahadikusumah 5
11 Maret 1988 11 Maret 1993 Soedharmono 6
11 Maret 1993 10 Maret 1998 Try Sutrisno 7
10 Maret 1998 21 Mei 1998 Baharuddin Jusuf Habibie 8
3 Baharuddin Jusuf Habibie Bacharuddin Jusuf Habibie official portrait.jpg 21 Mei 1998 20 Oktober 1999 Golkar Lowong
4 Abdurrahman Wahid President Abdurrahman Wahid - Indonesia.jpg 20 Oktober 1999 23 Juli 2001 PKB Megawati Soekarnoputri 9
5 Megawati Soekarnoputri President Megawati Sukarnoputri - Indonesia.jpg 23 Juli 2001 20 Oktober 2004 PDIP Hamzah Haz
6 Susilo Bambang Yudhoyono Susilo Bambang Yudhoyono official presidential portrait 2009.jpg 20 Oktober 2004 20 Oktober 2009 Partai Demokrat Muhammad Jusuf Kalla 10
20 Oktober 2009 20 Oktober 2014 Boediono 11
7 Joko Widodo Joko Widodo official.jpg 20 Oktober 2014 Taksih njabat PDIP Muhammad Jusuf Kalla 12


Legenda

     Non-partisan      Golkar      Partai Kebangkitan Bangsa      Partai Demokrasi Indonesia Perjuangan      Partai Persatuan Pembangunan      Partai Demokrat

Uga delengen[sunting | sunting sumber]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ PDRI dibentuk setelah ibukota Yogyakarta jatuh ke tangan Belanda akibat agresi militer. Pembentukan PDRI sendiri sebenarnya memang diamanatkan dalam telegram yang dikirimkan oleh Presiden Soekarno dan Wakil Presiden Mohammad Hatta kepada Syafruddin, walaupun telegram itu tidak pernah sampai ke tangannya.
  2. ^ a b Berdasarkan hasil Konferensi Meja Bundar, Indonesia menjadi Republik Indonesia Serikat (RIS) di mana Republik Indonesia merupakan salah satu negara bagiannya. Karena Soekarno dan Hatta diangkat menjadi Presiden dan Perdana Menteri RIS, maka Assaat diangkat sebagai "Pemangku Sementara Jabatan Presiden Republik Indonesia". Jabatan ini berakhir ketika RIS kembali ke bentuk negara kesatuan (Republik Indonesia).
  3. ^ Tap MPRS Nomor XXXIII/MPRS/1967 tentang "Pencabutan Kekuasaan Pemerintahan Negara dari Presiden Sukarno" dikeluarkan pada tanggal 12 Maret 1967, tetapi berlaku surut sejak 22 Februari 1967.